1/7

Intervju

32 / 32
Bend Nemanja o nastupu na festivalu SHIP: “Odsvirati ćemo kao nikada do sada

Bend Nemanja o nastupu na festivalu SHIP: “Odsvirati ćemo kao nikada do sada"

Prvi SHIP festival u Šibeniku publici nudi bogat koncertni program s više od 40 izvođača iz 15 europskih zemalja. Chui u Kući umjetnosti Arsen te Nu Genea live band, Porto Morto i nemanja na Tvrđavi sv. Mihovila otvaraju festival 14. rujna. U sljedeća dva festivalska dana na šest pozornica izmjenit će se žanrovski raznolika domaća i strana imena, a festival će zaokružiti međunarodni konferencijski program s preko 60 govornika iz 16 zemalja svijeta. Uoči festivala porazgovarali smo s bendom nemanja, točnije Lukom Šipetićem, koji nam je otkrio što očekuju od nastupa na SHIP-u, kakva su im iskustva s ostalih showcase festivala te što novo pripremaju.

Idejni začetnik projekta Publica:

Idejni začetnik projekta Publica: "Cilj samog projekta je od početka bila kolaboracija "umjetničkih duša" i ispunjenje njihovog kreativnog potencijala"

Projekt Publica je nakon nekoliko singlova i uspješnih suradnji nedavno predstavio novu pjesmu "Možda" u izdanju Mast Produkcije. Idejni začetnik Publice Krešimir Čižmek autorski potpisuje spomenutu pjesmu, a u intervjuu za Sound-Report je otkrio koja je ideja projekta, kako on funkcionira te kakvi su mu planovi za dalje.

Dubravko Ivaniš Ripper -

Dubravko Ivaniš Ripper - "Nemojte zamjeriti, ali ne volim rock"

Osam godina je prošlo od kada su Pipsi održali zadnji veliki koncert u Zagrebu koji se održao u maloj dvorani Doma sportova. Taj koncert ostao je u lijepom sjećanju bendu i publici te se dugo čekao nasljednik. Nakon dvije godine odgoda, 10. rujna imat ćemo priliku na Šalati zajedno pjevati najljepše hitove Pipsa, a ususret koncertu postavili smo nekoliko pitanja frontmanu benda, Dubravku Ivanišu Ripperu.

Eugene Hütz (Gogol Bordello):

Eugene Hütz (Gogol Bordello): "Sve što smo do sada radili bila je samo proba za ovaj trenutak!"

Gogol Bordello, nezaustavljiva gypsy punk mašina već više od dva desetljeća svjetskoj publici kroz svoju glazbu približava ukrajinsku kulturu. Njihova misija poprimila je sasvim drugi kontekst prije šest mjeseci kada je Rusija krenula u vojnu invaziju na Ukrajinu. Gogoli predvođeni karizmatičnim frontmenom Eugeneom Hützom, koji je iz Ukrajine emigrirao 1989. godine, od početka rata neumorno rade na osvještavanju svoje publike i šire javnosti o tragičnoj situaciji koja se upravo odvija na istoku Europe. Gogoli su za rujan najavili novi album “Solidaritine ” na kojem je surađivao i ukrajinski, za Nobelovu nagradu nominirani pjesnik Serhiy Zhadan. S Eugeneom Hützom imali smo priliku o aktualnim temama porazgovarati ranije ovog ljeta nakon njihovog sjajnog nastupa na INmusic festivalu.