1/7

Intervju

26 / 26
Filip Pavić: “Jazz je puno više od glazbe!

Filip Pavić: “Jazz je puno više od glazbe!"

Mladi jazzist Filip Pavić prekida stagnaciju glazbenih događanja u Novom Zagrebu. U petak, 18. rujna 2020. nastupit će sa svojim Quartetom s kojim predstavlja album "Terra Incognita". Koncert će se održati besplatno u 19 sati na terasi Centra za kulturu Novi Zagreb, a ususret ovom nastupu, Filip nam je otkrio kako zavoljeti jazz glazbu, svoja razmišljanja o trenutnom stanju na glazbenoj sceni te još mnogo zanimljivih činjenica iz njegove uspješne glazbene karijere.

Đutko i Plodovi zemlje: „'Slušaj mala!' album je čišćenje od negativne energije

Đutko i Plodovi zemlje: „'Slušaj mala!' album je čišćenje od negativne energije

Đutko i Plodovi zemlje ime je agro etno turbo pop benda čiji su članovi Tomislav Đudarić (vokal, gitara, sintisajzer), Borna Jambrošić (bas gitara), Marko Pernarčić (bas gitara, sintisajzer), Vjeran Šunjić (gitara) i Laura Tandarić (bubnjevi, vokal). Svoj su debitantski album ''Slušaj mala!'' objavili u veljači 2020. godine, a ovoga će ga petka, 4. rujna, napokon promovirati i u Zagrebu, u dvorištu Medike. Ususret koncertu našli smo se s Đutkom i njegovim Plodovima, a oni su nam, osim načina za rješavanje boli u srcu i recepta za hit, otkrili i kakva se to žurka sprema u petak.

Marko Gaćina (Brain Holidays):

Marko Gaćina (Brain Holidays): "U našu kuću su dobrodošli svi, pogotovo ugroženi"

Domaći prvaci reggae ritma, Brain Holidays, nekoliko dana prije svjetske karantene vratili su se u Hrvatsku iz Jamajke, gdje su snimili novi album u studiju Boba Marleya. Istim će obilježiti dvadeset godina uspješnog djelovanja na glazbenoj sceni, a što možemo očekivati od novog djela, kako je bilo snimati u kultnom studiju te kako grupa funkcionira nakon dvadeset godina, otkrio nam je pjevač Marko Gaćina.

tam:

tam: "Svaka pjesma ima razlog zbog kojeg je nastala, ali nije svaka u potpunosti istinita"

Fantastično novo ime domaće glazbene scene je mlada glazbenica umjetničkog imena tam. Tamara Popović dolazi iz Beograda i već je sa samo nekoliko objavljenih pjesama privukla pažnju. Kantautorica je nedavno potpisala ugovor za diskografsku kuću Universal Music, što je samo još jedna u nizu potvrdu njene kvalitete. Otkrila nam je kako nastaju njene pjesme, koji su regionalni glazbenici utjecali na njen zvuk te što možemo očekivati od nje u bližoj budućnosti.

Kako zvuči hrvatski milenijski rock - pitali smo autore prve enciklopedije istog!

Kako zvuči hrvatski milenijski rock - pitali smo autore prve enciklopedije istog!

Nakon niza književnih dotisaka i prijevoda uspješnih (auto)biografija velikih glazbenih zvijezda, glazbena knjižara Rockmark predstavila je prvo vlastito izdanje - "Enciklopediju hrvatskog milenijskog rocka". Prvi puta od hrvatske samostalnosti nastala je knjiga o suvremenoj glazbenoj sceni koja je, daleko od velikih medija, ostavila (i još uvijek ostavlja) neizbrisiv umjetnički trag. Razgovarali smo s autorima Zoranom Tučkarom i Stjepanom Vrečkom.

Hrvoje Rupčić (Cubismo):

Hrvoje Rupčić (Cubismo): "Novi album je Cubismo u svom najbojem izdanju potpomognuti fantastičnim Jazz orkestrom HRT-a!"

Nakon više od deset godina, Cubismo se vratio u velikom stilu i objavili pjesmu "Lijepa si danas" koja je nastala u suradnji s Nolom i Jazz orkestrom HRT-a. Singl koji najavljuje i novi album, usred trenutnih okolnosti postao je posveta svim liječnicama, medicinskim sestrama, blagajnicama, novinarkama i drugim ženama koje moraju raditi tijekom pandemije. Gdje su bili kroz proteklih deset godina, kakvi su im planovi i kakve su novosti iz "tabora" Cubisma otkrio nam je Hrvoje Rupčić.

Andrej Korovljev: ''KUD Idijoti su bili iskreni poput The Clasha''

Andrej Korovljev: ''KUD Idijoti su bili iskreni poput The Clasha''

2019. je bila godina u kojoj se puno pričalo o pokojnom Tusti i KUD Idijotima. Nenad Marjanović, poznatiji kao dr. Fric je izdao knjigu ''Život s Idijotima'', Andrej Korovljev snimio je film ''Tusta'' koji je otkrio mnoge zanimljive priče i detalje iz Tustinog života i karijere benda. Također, objavljeno je reizdanje albuma ''Gratis hits live!'' koje je bilo na vrhu liste najprodavanijih albuma u prošloj godini. Mora se i spomenuti nagrada za životno djelo koju je nezavisna novinarska nagrada Rock&Off dodijelila legendarnom bendu.

Saznajte tko su Pocket Palma ususret velikom zagrebačkom koncertu!

Saznajte tko su Pocket Palma ususret velikom zagrebačkom koncertu!

Zvuk osamdesetih ponovno je IN - potvrđuje to činjenica da je sutrašnji (29.2.2020.) koncert grupe Pocket Palma iz Malog pogona zagrebačke Tvornice kulture zbog velikog interesa publike prebačen u Veliki pogon. Prije samog koncerta našli smo se sa simpatičnom ekipom iz ovog benda koja je svoj rad predstavila čitateljima Sound Reporta, kako bismo se dodatno zagrijali za retro koncertni spektakl koji slijedi te da bi se svi oni koji već nisu, upoznali s njihovim zanimljivim zvukom.