1/7

Intervju

31 / 31
Idejni začetnik projekta Publica:

Idejni začetnik projekta Publica: "Cilj samog projekta je od početka bila kolaboracija "umjetničkih duša" i ispunjenje njihovog kreativnog potencijala"

Projekt Publica je nakon nekoliko singlova i uspješnih suradnji nedavno predstavio novu pjesmu "Možda" u izdanju Mast Produkcije. Idejni začetnik Publice Krešimir Čižmek autorski potpisuje spomenutu pjesmu, a u intervjuu za Sound-Report je otkrio koja je ideja projekta, kako on funkcionira te kakvi su mu planovi za dalje.

Dubravko Ivaniš Ripper -

Dubravko Ivaniš Ripper - "Nemojte zamjeriti, ali ne volim rock"

Osam godina je prošlo od kada su Pipsi održali zadnji veliki koncert u Zagrebu koji se održao u maloj dvorani Doma sportova. Taj koncert ostao je u lijepom sjećanju bendu i publici te se dugo čekao nasljednik. Nakon dvije godine odgoda, 10. rujna imat ćemo priliku na Šalati zajedno pjevati najljepše hitove Pipsa, a ususret koncertu postavili smo nekoliko pitanja frontmanu benda, Dubravku Ivanišu Ripperu.

Eugene Hütz (Gogol Bordello):

Eugene Hütz (Gogol Bordello): "Sve što smo do sada radili bila je samo proba za ovaj trenutak!"

Gogol Bordello, nezaustavljiva gypsy punk mašina već više od dva desetljeća svjetskoj publici kroz svoju glazbu približava ukrajinsku kulturu. Njihova misija poprimila je sasvim drugi kontekst prije šest mjeseci kada je Rusija krenula u vojnu invaziju na Ukrajinu. Gogoli predvođeni karizmatičnim frontmenom Eugeneom Hützom, koji je iz Ukrajine emigrirao 1989. godine, od početka rata neumorno rade na osvještavanju svoje publike i šire javnosti o tragičnoj situaciji koja se upravo odvija na istoku Europe. Gogoli su za rujan najavili novi album “Solidaritine ” na kojem je surađivao i ukrajinski, za Nobelovu nagradu nominirani pjesnik Serhiy Zhadan. S Eugeneom Hützom imali smo priliku o aktualnim temama porazgovarati ranije ovog ljeta nakon njihovog sjajnog nastupa na INmusic festivalu.

Dino Jelusić:

Dino Jelusić: "Samo treba živjeti život, raditi i ne čekati da sve padne s neba"

Jedna od najvećih glazbenih vijesti u Hrvatskoj prošle godine bila je ulazak Dine Jelusića u legendarni hard rock band Whitesnake. U međuvremenu je ovaj mladi multi instrumentalist inspirativne karijere i jedan od najboljih svjetskih vokala nastavio nizati brojne uspjehe, zanimljive projekte i suradnje, a na radost domaće publike objavio je i pjesmu na hrvatskom! Dino se trenutno nalazi na pripremama za početak turneje na koju kreće s Davidom Coverdaleom i ekipom, a neposredno prije njegovog odlaska dobili smo priliku za ovaj interesantni razgovor. Što nam je Dino otkrio saznajte u nastavku.