Intervju

Bend Nemanja o nastupu na festivalu SHIP: “Odsvirati ćemo kao nikada do sada

photo: nemanja, credit: Marina Uzelec

Bend Nemanja o nastupu na festivalu SHIP: “Odsvirati ćemo kao nikada do sada"

Prvi SHIP festival u Šibeniku publici nudi bogat koncertni program s više od 40 izvođača iz 15 europskih zemalja. Chui u Kući umjetnosti Arsen te Nu Genea live band, Porto Morto i nemanja na Tvrđavi sv. Mihovila otvaraju festival 14. rujna. U sljedeća dva festivalska dana na šest pozornica izmjenit će se žanrovski raznolika domaća i strana imena, a festival će zaokružiti međunarodni konferencijski program s preko 60 govornika iz 16 zemalja svijeta. Uoči festivala porazgovarali smo s bendom nemanja, točnije Lukom Šipetićem, koji nam je otkrio što očekuju od nastupa na SHIP-u, kakva su im iskustva s ostalih showcase festivala te što novo pripremaju.

U rujnu ove godine ćete stati na pozornicu s bendovima Nu Genea i Porto Morto na otvaranju festivala SHIP, što očekujete od tog nastupa?
Očekujemo da budemo najbolji ili najgori, nema sredine samo potpun ekstremitet na pozornici - odsvirati ćemo kao nikada do sada, obrisati ljestvicu očekivanja i poručiti ljudima da s nama nikada niste sigurni, ali upravo u toj nesigurnosti - leži naš jedinstveni šarm koji osvaja!

Prije dvije godine ste nastupili na najvećem showcase festivalu u Europi, Eurosonicu. Kakva su vam iskustva od tamo?
Pošto smo bili tamo 2021, u vrijeme korone, ne možemo reći da imamo ikakva iskustva jer, iako je nastup dogovoren ranije, u to vrijeme još uvijek vladale zabrane, a eventi su se otkazivali. Tako se da Eurosonic održao virtualno, a svi artisti su prisustvovali u vidu video sessiona. Da nije bilo korone vjerojatno bih vam mogao ponudit pametan odgovor ovako - skoro sam zaboravio i da smo “nastupili” tamo.

Što showcase festivali poput SHIP-a mogu ponuditi bendovima poput nemanje?
Nadamo se svjetsku slavu, ali zadovoljit ćemo se samo ugodnom atmosferom i dobrom svirkom i afterom.

Iza vas su tri albuma, što pripremate sljedeće?
Pripremamo svirke kojim ćemo predstaviti treći album i potom preskačem snimanje četvrtog kako bih se odmorio i možda probao snimiti peti.

Koji od ta tri albuma je bio najzahtjevniji za snimiti i zašto?
Zadnji, "Voodoo Beat" - uzeo sam si više vremena za produkciju i mix i tu se uložilo dosta truda i živaca - što se, nadam se i čuje.

Kako biste publici koja nikada nije čula za vas opisali svoj zvuk?
Ne bih ga opisivao, samo bih ih uputio da pošlušaju albume pa da oni nama opišu taj zvuk - to je puno zabavnije.

Kakvi su vam planovi za dalje po glazbenom pitanju?
Svirka svirka i svirka. Lastovo otok ljubavi i Korčula Lost in renaissance su nam poslužili kao zagrijavanje za Ship, a potom zagrebačka i regionalna promocija.

Ulaznice za SHIP možete nabaviti u sustavu Entrio. Cijena ulaznice za koncert otvorenja 14.9. iznosi 29€, a isto toliko iznosi i ulaznica za sam festival (15.9. i 16.9.), ulaznica koja vam omogućava ulazak na koncert otvorenja i festival (14.9 - 16.9.) iznosi 34€. Pro Pass ulaznica kojom osim glazbenog programa dobivate pristup i konferencijskom dijelu programa iznosi 65€.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni