Intervju

Kako je nastala:

photo: Artan Lili, credit: Braca Nadežić

Kako je nastala: "Nije svejedno" (Artan Lili)

Ususret nastupu u Tvornici kulture 2. prosinca, omiljena grupa Artan Lili otkriva nam kako je nastala njihova pjesma "Nije svejedno".

Vrlo je zanimljiv način kako je nastala ova pesma u obliku u kom je danas svi znate. Ispočetka zamišljena i snimljena u up-beat tempu, odsvirana pankerski prljavo, jednostavno nije ispunila naša očekivanja u datom trenutku. Ostavili smo je po strani i gotovo zaboravili na nju, da bi nas slučajan sled događaja na probi jedne večeri u BIGZu ponovo doveo do nje. Ekspanzija novih softvera za dizajn zvuka i eksperiment na telefonu bubnjara Marka Ajkovića nas je naveo da ponovo posložimo stvari i obučemo ovu pesmu snažne poruke u novo ruho. Pošto smo u osnovi rokenrol bend, odmah smo se zapitali, ček, kako ćemo mi ovo izvoditi. I odmah nam je sinula ideja, da je samo ovako isproduciranu pustimo na kraju koncerta, bahato sa svim vokalima, kao hiphoperi i da pevamo preko nje i pozovemo publiku da nam se pridruži na bini u skladu sa porukom pesme - Da opet budemo jedno. Tako je naš mali ludi plan urodio himnom ljubavi i zajedništva. 
Kao i obično i ovog puta ćemo je izvesti 02.12.2023. u Tvornici kulture, na našem velikom ovogodišnjem zagrebačkom koncertu. 
Vidimo se i čekamo vas tamo "Da opet budemo jedno"!
Samo ljubav - Vaši Artani!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni