Koncerti

ESC Life i My Buddy Moose rasplesali Tvornicu

ESC Life i My Buddy Moose rasplesali Tvornicu

ESC Life i My Buddy Moose, dva izvanredna hrvatska benda, nastupili su sinoć u Tvornici kulture i odveli publiku, koju je činilo svega nekih šezdesetak ljudi, u plesni svijet pop punka i rocka.

Koncert je počeo s polusatnim kašnjenjem što je, s obzirom na to da je za mnoge bio početak blaženog vikenda, bilo prihvatljivo, donekle. ESC Life su zauzeli pozornicu u Malom pogonu i junački počeli sa "Hero of the Decade" nakon koje je odmah uslijedila "Absentee". Žestokim gitarskim rifovima i energičnim bubnjevima bend je zvao na kretanje što je nažalost prihvatila tek nekolicina publike. Uslijedila je i nova stvar "Say You Will" koju su posvetili svim ljubiteljima Fleetwood Maca. Osjetila se neka mladenačka buntovnost, tinejdžerska energija i potpuna predanost svih članova benda. Među pjesmama koje smo mogli sinoć još čuti bile su i "The Worst Cover Band Ever", "Bad influence", "Full Circle", a završili su sa "Fill the Void". Samo jako i glasno - tako bih opisala četrdesetpetominutni nastup koji su ESC Life sinoć priredili. Originalni i iskreni svirali su prvenstveno za sebe i pri tome nas dobro zabavili.

Nakon pauze od petnaestak minuta na red su došli My Buddy Moose. Luka Benčić, Ištvan Širola, Matko Botić i Jasmin Đečević čine bend kakav ćete rijetko čuti na ovim prostorima. Jedinstveni, uigrani i prirodni na pozornici jednostavno vas osvoje sa svojim pjesmama u kojima se protežu teme emotivnih uspona i padova te ljubavnih ‘drama’. Sve one koje nije uspio pokrenuti ESC Life pokrenuli su ovi Riječani. Pjesme "Terrible Place", "Shine Shine Shine" i "My People", nailazile su na plodno tlo u publici što je bilo popraćeno ovacijama i uzvicima oduševljenja. My Buddy Moose je jedan od onih bendova koji pružaju more u svojim koncertnim nastupima. Gitarističke solaže, koje su samo jedan od aduta ovih glazbenika,  sasvim sigurno vas neće ostaviti ravnodušnima. U skoro sat vremena koncertiranja, odsvirali su neke starije pjesme poput "The Second Best", "She Knows" i "Fucking Boring", te novije kao što su "Letters From the Past" i "After the Feeling is Gone" i tako obuhvatili cijeli svoj opus. Na zahtjev publike vratili su se na bis gdje su nam između ostalog odsvirali još i "Heartbreak Hotel". Osobno mi je ovaj njihov koncert bio kao neki flashback iz 2012. kada su također svirali u Malom pogonu i oduševili publiku.

Ukratko, super svirka uz odlične bendove - tako je bilo sinoć u Tvornici.