Vije-sti

Them Moose Rush ima novi album - poslušajte

Them Moose Rush ima novi album - poslušajte "Dancing Maze"

„Pušteni s lanca“, beskrajno zabavni i inventivni - tim su riječima strani mediji već dočarali bjelovarski trojac Them Moose Rush i njihov upravo izdan novi album "Dancing Maze".

Ovi drski i nesputani eksperimentatori stvaraju fuziju groovea, psihodelije, prog rocka, noisea, pa i jazza, a glazbeni konoseri u njima čuju luđaštvo Mr Bunglea i Captaina Beefhearta. Uz prepoznatljiv vrišteći vokal te neočekivane glazbene prevrate i rješenja, novi album poigravanje je na još više razina:

Album smo nazvali 'Dancing Maze' jer smatramo da odlično sažima smjer u kojem se naš stil i zvuk razvijaju. Pokušali smo izbalansirati naš groovy (Dancing) i matematički spektar (Maze) i postići da album bude nekonvencionalan, ali u isto vrijeme catchy. Uvijek su nas privlačile nepravilne mjere, a ovdje smo dodatno obratili pažnju da slušatelj ne ide za tim, već doživi nešto uzbudljivo, a da ni sam ne zna opisati zašto. Mi već odavno ne čujemo uopće kad je neka mjera 3/4, 7/8 ili 4/4, već jednostavno stvaramo glazbu koja se spontano kanalizira kroz nas. – objašnjava Nikola Runjavec, vokal benda.

Sve pjesme na albumu nazvali su po imenima likova koji plešu kroz labirint gdje svaki od njih ima jedinstveni put i atmosferu kojom pristiže do cilja. Nekad su to poznate osobe, poput Dolly Parton koja u jednoj pjesmi brije svoje majmune (!), no naglašavaju da odabir osoba nema nikakve veze s preferencijama benda. Snimanje i produkciju potpisuju zajednički Mark Mrakovčić, Borna Mijolović i Them Moose Rush. Za mix i master zaslužni su Mark Mrakovčić i Them Moose Rush. Artwork je kreacija benda.

 

 

Album je dostupan na svim streaming servisima, Youtube kanalu benda i Bandcamp stranici gdje su trenutno u preorder ponudi i fizička izdanja (vinil i CD) te pripadajući merch.

POPIS PJESAMA
01. Ray's Dancing Maze
02. Jeff's Transcending  
03. Annie's Moles
04. Jerry's Bacon Flavored Vegan Potion
05. Jude's Got Another  
06. Dolly's Wedding Song            
07. Nigel's Food Falling
08. Sonny's Hidden Money          
09. Yvonne's Getting On              
10. Chris's Cake Crisis    
11. Jack's Secret Algorithm
 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni