Koncerti

Sjaj u tami - Ida Prester i Lollobrigida neiscrpnom buntovničkom energijom obasjali KSET

photo: Ida Prester i Lollobrigida, credit: Fotosekcija KSET-a

Sjaj u tami - Ida Prester i Lollobrigida neiscrpnom buntovničkom energijom obasjali KSET

Dva dana za premijerni samostalni nastup Ide Prester u Zagrebu otkako je otvorila novo poglavlje karijere koje je naišlo na mnogobrojne riječi hvale. U KSET-u, uz Lollobrigidu, publici već jako dobra poznata kombinacija već dugi niz godina.

Nakon što je osvojila radijski eter, pred Idom je sada novi izazov - ponovno se etablirati kao vrhunska koncertna izvođačica, jer, s obzirom na viđenu razinu energije i entuzijazma koju donosi na pozornici, a koja ne jenjava tijekom cijelog nastupa, glas bi se vrlo brzo mogao proširiti te bismo ju uskoro mogli gledati i u većim koncertim prostorima.

KSET je u subotu bio mračan, jer je došlo do tehničkog problema s rasvjetom, no to je više problem za fotografe nego za publiku kojoj to, sudeći prema reakcijama, nimalo nije smetalo. A i glazbenici su se izvrsno snašli, dok su se na video zidu iza njih vrtili spotovi iz svakog razdoblja njihove karijere, što je omogućilo malu dozu nostalgije i svojevrsni throwback u modne izričaje prvog desetljeća novog milenija. 

Energija njihova electro bubblegum popa je ostala u potpunosti sačuvana, svježa i jedinstvena, prepoznatljivo žestoka s uvjerljivim pankerskim stavom obojenom u rozo i posipan mnoštvom šljokicama. Balončići koji su ispunjavali prostor i dodatno naglašavali karakter pjesama rijetko su viđen dodatak na domaćim nastupima, no, postavlja se pitanje zašto? Super su!

Ida je jedinstvena. Zaista. Ta razina optimizma, sreće, ponekad samoironije i divljaštva koje je riječima teško opisati, ali je zasigurno potrebno doživjeti (ako još uvijek niste, naravno). Zrelost i ozbiljnost novih pjesama odlično prenosi na pozornicu, no, opuštenije i ležernije, kako svaka briga svakog prisutnog mogla ostati daleko iza teških vrata KSET-a, opet veoma uvjerljivo i prirodno. Spretno vodi program, bend je podržava, a sinergija je itekako očita. Kompaktni su, precizni i vješti u raznim glazbenim stilovima čiju fuziju uspješno stvaraju u izvedbi uživo. Pored Ide, jednako upečatljiva vokalistica Petra Cigoj, izvrstan su tandem koji jako dobro zna što je dobra žurka.

Pleši kao da sutra ne postoji - pravi je užitak gledati bend koji se jako dobro zabavlja u izvedbi vlastitih pjesama, pritom kao da čitavim bićem osjeća iste, a tu energiju spretno prenosi na publiku koja naprosto ne može ostati statična i odoljeti zabavnom electro punk popu, uz veliki osmijeh na licu.

Šou, šou, šou!