Vije-sti

PREMIJERA: Edi East Trance Blues -

PREMIJERA: Edi East Trance Blues - "A u p.m."

Novi singl s albuma „35'61“.

Novi singl i spot grupe Edi East Trance Blues, skinut s albuma „35'61“ iz 2021. zove se jednostavno „A u p.m.“, dešifrirano „A u pičku materinu“! Prostota? Vulgarnost? Blasfemija? Neprilagođenost, priprostost...? Ili samo izraz onog što u danu ponovimo bezbroj puta, što u sebi, što na glas? Zbog ovog ili onog razloga, nekad velikog nekad nevidljivog ili nepostojećeg, ta se poštapalica jako često prevrne kroz naša usta, ali je pritom uvijek od nas samih opravdana. Ispravno? Neispravno? Puno pitanja koja zaslužuju odgovor.

Odgovor nam je dao legendarni Edi Maružin:

Odgovoriti ću kao autor pjesme. Poštapalica A u p.m. za mene predstavlja predočenje stanja uma u trenutku izgovaranja, kad ni u jednom segmentu ne mislim na ničiju mater, ni svoju, ni tvoju, ni ničiju mater, a ponajmanje na njezin spolni organ. Jednostavno iz mene provali verbalno objašnjenje mog stanja, koje se možda moglo izraziti i sa „Auff“.. ili ne znam čime, no naša svakodnevna komunikacija jednostavno i brižljivo me naučila da je to najjednostavniji i najrazumljiviji izraz i stoga to nikako ne mogu prihvatiti kao uvredu, prostotu, ni vulgarnost, već - ponavljam – kao trenutno stanje svjesti uma.

Ne želim to prihvatiti, ni koristiti kao psovku, već kao riječ bez značenja, odnosno s novim značenjem - Aupičkumaterinu. Pjesnički izraz. Čitajte tako i prihvatite to kao takvo. Ne budite dvolični i puritanski nastrojeni da odmah osuđujete ono što dnevno koristite i iz istih razloga pjesmu skidate ili uopće ne puštate u radijskim i televzijskim programima. Ova pjesma traži publiku, a neće je tako brzo naći bez vašeg doprinosa. Pjesma nije vulgarna, već, dapače, vrlo ozbiljna, priča o starenju i trenutku spoznaje te starosti i što onda reči nego - Aupičkumaterinu!“.

Videospot za pjesmu, drugi singl s hvaljenog albuma „35'61“ iz 2021.“ nakon „Čujen črčke“ radili su duet Alen Peruško i Edi Maružin, koji su zajedničkim snagama smislili, režirali, snimili i montirali ovu priču o čudovištu u gepeku auta, koje kad vidite jedino što možete reći je „Au p.m!“ I naravno, posebno moramo istaknuti ulogu Alena Topssija Matošovića, legendarnog istarsko zagrebačkog voditelja, muzičara i glumca.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni