Koncerti

Brijačnica: Fantom, Ida Prester i Lollobrigida i Pocket Palma - Zabava zagarantirana

photo: Lollobrigida, credit: Zvonimir Bregeš

Brijačnica: Fantom, Ida Prester i Lollobrigida i Pocket Palma - Zabava zagarantirana

Bez prevelikih očekivanja (a tako često ispadne najbolje) ušao sam u Tvornicu oko 20h taman kada je beogradski sastav Fantom započeo svirku.

photo: Phantom, credit: Zvonimir Bregeš

Idealna prilika da poslušam bend o kojem se već šuška neko vrijeme, a o njima zapravo ne znam ništa. I ostao sam ugodno iznenađen! Iako ih se opisuje kao synth pop bend (kako studijski i zvuče) ovo sinoć zvučalo je u rokerskom ruhu puno bolje. Primijetio sam da je ekipa u Tvornici – koja se u tom trenutku lagano punila – znala apsolutno svaku pjesmu i pjevušila s pjevačem Petrom Wagnerom. Uz Barbaru, 2 ujutro i Bebo pazi definitivno su zagrijali atmosferu i publiku prepustili u naručje sljedećeg izvođača. 

photo: Ida Prester / Lollobrigida, credit: Zvonimir Bregeš

U 21h na pozornicu su se, kao i uvijek u originalnom outfitu, popele Ida i Petra. Žestoko su otvorile sa starom Miss Right and Mr. Wrong i u potpunosti raspametile Tvornicu. Lollobrigidu sam slušao već puno puta i svaki put je koncert bio vrh. Energiju koju Ida Prester ima ona šakom i kapom dijeli svojim obožavateljima. Moram priznati da su novije pjesme bile bolje prihvaćene nego starije iz ranije faze. Tako je tvornica plesala na taktove Sutra, Luda, Minutu, Kvar, a pao je i duet Budalo s Fantomom. Vrhunac je definitivno bio kada je Ida pozvala fanove na pozornicu da zajedno otpjevaju Volim te ko Konana, Dilana, Alana, ona dva partizana… Šteta što nije bilo više vremena da čujemo još Party ili Stroboskop.

photo: Pocket Palma, credit: Zvonimir Bregeš

Isprva mi je bilo čudno da je Pocket Palma glavni izvođač večeri. Međutim, kada su oko 22h stali na pozornicu vrlo brzo mi je postalo jasno da su Anja, Luka i Bruno svojim originalnim zvukom zadobili veliki broj obožavatelja mlađe generacije (rođene krajem devedesetih i početkom dvijetisućitih) koja je u najvećoj mjeri i sačinjavala sinoćnju publiku. Pockete sam slušao nekoliko puta i zaključak je da svaki put sve samouvjerenije vladaju pozornicom. Sinoć je sasvim solidno napunjena Tvornica plesala bez signala na Dalekim poljupcima, Zauvijek, Ima nema nas.

Prekidali smo u Subotu nakon Valentinova, shvatili Ono što nam inače nedostaje, a nastup zaključili sa sprženim cd-om. Počastili su nas i s jednom sasvim novom stvari koja zvuči moćno – Ne mogu biti kao oni. Ne mogu reći koja je pjesma najbolje prihvaćena jer se pjevalo i plesalo na svaku, a to je zasigurno najbolja referenca kvalitete izvođača. Na kraju večeri shvatio sam da sam se odlično proveo jer uz dobre bendove zabava je zagarantirana. 

photo: Pocket Palma, credit: Zvonimir Bregeš