Vije-sti

Zalagasper objavili novi singl

Zalagasper objavili novi singl "sto idej"

Zalagasper nas u božićno razdoblje uvode svojim singlom „sto idej“. Nova pjesma hvaljenog slovenskog pop dua ujedno je i prva koju su posvetili blagdanima te donosi njihov prepoznatljiv, sanjiv zvuk.

Slušajte „sto idej“ na digitalnim glazbenim servisima: zalagasper.lnk.to/stoidej

Posvetili smo ‘sto idej’ nama najljepšim trenucima kao što su udobni džemperi, snijeg ili čitanje knjige pod toplim dekama - objasnili su i dodali upute za slušanje pjesme: Opustite se, pripremite šalicu čaja ili vruće čokolade, posvetite vrijeme sebi, vašim najdražima (naravno, tu se ubrajaju i kućni ljubimci) i mislite na sve lijepe događaje u vašem životu.

Podsjećamo, zalagasper su svoj prvi singl “Valovi” objavili 2017. godine. Pjesma je ubrzo postala iznimno popularna u njihovoj rodnoj Sloveniji, a nagrađena je i cijenjenim slovenskim priznanjem “Zlata piščal” u kategoriji “Best Song of 2017”. Nakon nastupa na Euroviziji i objavljivanja EP izdanja “Štiri”, zajedničku glazbenu priču nastavili su pjesmom “come to me”, njihovim prvim singlom na engleskom jeziku. Duo je u veljači ove godine predstavio album “4”, sastavljen od pjesama na slovenskom i engleskom jeziku.

Do sada su ostvarili nekoliko zamijećenih nastupa pred europskom publikom, sudjelujući na showcase festivalima Moscow Music Week (Rusija), Waves Vienna (Austrija) i Eurosonic Noorderslag (Nizozemska). Osim glazbi, pažnju posvećuju i vizualnoj estetici, što potvrđuju i spotovi na njihovom službenom YouTube kanalu koji je skupio više od šest milijuna pregleda.

 

Autorica naslovne fotografije: Lana Špiler

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni