Vije-sti

Zala Kralj i Gašper Šantl objavili remikseve pjesme

Zala Kralj i Gašper Šantl objavili remikseve pjesme "signals"

Na remiksevima njihovog zamijećenog singla na engleskom jeziku surađivao je niz talentiranih producenata

Zala Kralj i Gašper Šantl, odnedavno poznati kao zalagasper, objavili su pet remikseva zamijećene pjesme  „signals“, na kojima su radili iznimno talentirani tunnA Beatz, T.H. Jones, Maynamic, CHRNS i Monophobe. Hrvatska publika remikseve može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu: https://zalagasper.lnk.to/SignalsRMX

Na remiksevima pjesme „signals“ radilo je pet nadarenih glazbenika, a među njima su se našli i hrvatski producenti TH Jones  i tunnA Beatz, koji na svojim YouTube kanalima broji više od 200 tisuća pretplatnika. Svoj je doprinos dao i Zalin brat Urban, poznat pod umjetničkim imenom CHRNS. Dio ove mnogobrojne suradnje bili su i slovenski producent Maynamic te austrijski producent Monophobe.

Pjesma „signals“ objavljena je u listopadu, a kako ističu zalagasper, tematski je usredotočena na istraživanje svijeta, ali i onoga što se krije u nama: „Svatko od nas na razne načine tumači određene stvari, što može dovesti do konflikta, ali i do lijepih trenutaka. Ova pjesma istražuje one nesporazume u komunikaciji koji se mogu dogoditi svakome od nas.“

Za pjesmu „signals“ predstavljen je i animirani videospot koji je kreirao Gašperov brat Luka Šantl.
 

 

Nakon niza zamijećenih singlova koje su objavili ove godine, zalagasper su otkrili kako će i iduće desetljeće započeti novim izdanjima i događanjima. Slovenski duo će 14. veljače objaviti izdanje naziva „4“, koje će biti dostupno na ploči i na kojem će se naći dva EP izdanja otpjevana na slovenskom i engleskom jeziku – „štiri“ i „four“. Novi će album 27. veljače uživo predstaviti u ljubljanskom Kinu Šiška. Izdanje „4“ za prednarudžbu će biti dostupno od 20. prosinca.

Zala i Gašper radijskim su eterima prvi put zaplovili 2017. godine, kad su objavili odlično prihvaćen debitantski singl „Valovi”, nagrađen slovenskom nagradom “Zlata pisčal” u kategoriji Pjesma godine. Pjesma se našla na njihovom EP izdanju „štiri“, na koje su uvrštene i uspješne „S teboi“, „Sebi“ i „Baloni“.  Zalagasper kreativni izričaj pronalaze i u stvaranju vizualnog identiteta njihovih pjesama, a spotovi koje su do danas predstavili na njihovom YouTube kanalu skupili su više od 4 milijuna pregleda.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni