Albumi

zalagasper - nešto je jako neodoljivo u ovoj glazbi

zalagasper - nešto je jako neodoljivo u ovoj glazbi

Još jedan u nizu koji ponosno može nositi epitet "svjetsko, a naše". Slovenski dvojac zalagasper objavio je debitantski studijski album "4" koji nadmašuje sva očekivanja.

Zala Kralj i Gašper Šantl pozornost šire javnosti dobili su nastupom na Euroviziji gdje su predstavili nešto potpuno drugačije, zanimljivo i minimalističko. Pjesma "Sebi" dio je ovog albuma koji zvuči kao izuzetno ugodna cjelina. Atmosferična igra lagane elektronike i pop glazbe uz blag vokal koji najavljuje zvuk novog desetljeća, nove generacije. Daje svježinu, slobodu, lepršavost uz estetsku ljepotu i toplinu. Čistoća zvuka, produkcijski perfekcionizam daje im "svjetski" prizvuk te vrlo lako mogu konkurirati aktualnim velikanima kao što je Billie Eilish. Premda još uvijek malo više zadiru u underground nego u mainstream, ovaj bi projekt mogao daleko dogurati. 

 

 

Dokaz je da jezik nikako nije barijera, već je emocija ono primarno što privlači slušatelja, jer nešto je neodoljivo privlačno u svakoj njihovoj pjesmi. I to na najbolji mogući način, riječima neopisiv, slušatelja "ono nešto ispod površine" tjera da album sluša opet, i opet, i opet... Čistoća i jasnoća kojom odiše svaka pjesma daje im prepoznatljivu notu, uz atmosferičnost u kojoj su melankolija i optimizam savršeno dozirani i kombinirani. Neizmjerno radiofonična i hitoidna “Sebi” dobila je konkurenciju - to je pjesma “Me & My Boi” koja bi se lako mogla uklopiti među najveće aktualne uspješnice Billboardove top ljestvice.

 

Kompaktna cjelina, opet svaka pjesma jedan za zaseban svijet koji slušatelj otkriva iz drugog ili trećeg puta dok istovremeno vibra sjeda na prvu. Znaju što rade, za koga rade, gdje idu i gdje im je mjesto. Pucaju visoko i zaslužuju najbolje. Zalagasper je projekt na koji biste trebali obratiti pažnju. Pravi ih je užitak slušati.

 

Popis pjesama:

Valovi

Baloni

S teboi

Sebi *

Novo sonce

Come To Me *

Signals *

Me & My Boi *

Box

Hazey

 

* top pjesme