Vije-sti

The Raven Age predstavio videospot za singl

The Raven Age predstavio videospot za singl "Angel In Disgrace"

Britanski melodic metal bend The Raven Age predstavio je videospot za singl "Angel In Disgrace", skinut s njihovog debitantskog EP-ja. Žestoka petorka našoj je publici zanimljiva jer će nastupiti kao predgrupa Iron Maidenu u Splitu, 27. srpnja.

The Raven Age su 2014. godine objavili svoje prvo službeno izdanje, EP nazvan kao i bend na kojem su se našle četiri pjesme. "Angel In Disgrace" je dosad zabilježila više od 150.000 emitiranja na raznim servisima pa je grupa odlučila za nju snimiti videospot.

Grupu su još 2009. u Londonu oformili gitaristi Dan Wright i George Harris (sin osnivača i basista Iron Maidena). Od početka su razvijali svoju viziju benda kombinirajući klasičan heavy metal zvuk s melodičnim vokalima. S mnoštvom napisanih pjesama, 2012. i 2013. kompletirali su postavu u koju su ušli basist Matt Cox, bubnjar Jai Patel i pjevač Michael Burrough. Bend je krenuo nastupati po cijeloj Europi prateći imena poput Mastodona, Gojire, Delaina, Rival Statea, Voodoo Six i mnogih drugih te su se predstavili na festivalima poput Downloada i Sonispherea. Debitantski EP snimljen je i objavljen 2014. te je uhvatio #1 Amazonove ljestvice novih izdanja.

The Raven Age su trenutno na turneji s grupom Iron Maiden s kojom će obići Sjevernu i Južnu Ameriku, Japan, Kinu, Novi Zeland, Australiju, Afriku te doći do Europe. Europski datumi uključuju dakako i jedini nastup u našoj regiji, onaj u splitskoj Spaladium Areni 27. srpnja.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni