Albumi

EoT: Teorija ludog benda o ludom čovjeku

EoT: Teorija ludog benda o ludom čovjeku

EoT se prije nekoliko godina pojavio na domaćoj glazbenoj sceni kada je predstavio svoj samouvjeren pristup punk-rocku u debitantskom studijskom izdanju.

Uvijek energični, ponekad pomalo čudnih stihova, sada predstavljaju drugo studijsko izdanje naziva "Teorija ludog čovjeka". I sve bude očekivano ludo i nabrijano, sve dok ne glasno izgovore stihove Bog i Hrvati, poker aparati, zauvijek mali u svojoj poznatoj štali. Praćeni specifičnim jednostavnim distorziranim riffovima, ova se ekipa ne libi javno iznijeti mišljenje, čime zezancija odjednom postaje ozbiljna. Kombinacija snažnog i samouvjerenog ženskog vokala čini kompaktnu cjelinu, kakva se relativno rijetko viđa na ovim prostorima.

 

 

Ritmično perfekcionistički nastrojeni, sirovost punka u njihovom kontekstu poprima novu dimenziju. EoT su neotkriveni, ali i još uvijek nedovoljno izbrušeni dijamant domaće glazbene scene koji je na jako dobrom putu da naslijedi fosilnu ekipu Psihomodo pop-K3P-Hladno pivo i slične. Dvominutna poletna i lepršava ostvarenja ispunila su album i dala do znanja da se kroz život lakše prolazi ako ga u dobrom društvu shvatimo kao neopterećenu šalu. Njihovom glazbom istovremeno se mogu poistovjetiti i ekipa tinejdžera i nešto zrelije generacije u dvadesetima ili čak tridesetima. Šarolikost ciljane publike otvara im mnoštvo mogućnosti, no najvažniji je potencijal za fantastične live svirke koje njihove pjesme nose.

 

 

Ljubavna "Nema smisla" jedna je od najduljih, ali i jedna od najboljih pjesama na albumu. Možda malo prežestoka, no opet dovoljno radiofonična kao nešto što bi moglo trajati. Jedina stvar koja se nikako ne uklapa u cijeli koncept jest božićna pjesma "Božić je". Čemu? Zašto? Bespotrebna djetinjarija koja bi se možda i mogla ugurati u neku televizijsku reklamu pa da i šira publika tako sazna za EoT, no osim toga, nema apsolutnog smisla. Album finaliziraju engleskom "Down below" čime su dokazali da odlično funkcioniraju i na tom jeziku, no istovremeno da zvuče previše tipično te da bi za proboj na inozemno tržište trebali ipak poraditi na nekoj vrsti prepoznatljivosti. 
Srećom pa u regiji nedostaje bendova kao što je EoT.

 

Popis pjesama:
1. Dobar dan
2. Petak
3. Ta di da do
4. Dobra stara drama
5. Moment
6. Nažalost u pravu *
7. Intelektualna
8. Svaki dan rođendan
9. Karma
10. Nema smisla *
11. Patnje mladog meteoropata *
12. Božić je
13. Down below