Vije-sti

Radionica razvoja kulturne produkcije u Attacku

Radionica razvoja kulturne produkcije u Attacku

Početkom veljače krenuo je Attackov "Poligon - razvoj kulturne produkcije za mlade". „Poligon“ je specifičan edukativni program koji obuhvaća razne segmente kulturne produkcije i menađmenta. Projekt se bazira na diskurzivnom i praktičnom dijelu uz mogućnost daljnjeg napredovanja kroz volontiranje u udruzi.

 
„Poligon“ je specifičan edukativni program koji obuhvaća razne segmente kulturne produkcije i menađmenta. Projekt se bazira na diskurzivnom i praktičnom dijelu uz mogućnost daljnjeg napredovanja kroz volontiranje u udruzi. Polaznici edukacije će u vremenskom periodu od jedne godine steći nova saznanja koja će im prenijeti dugogodišnji djelatnici u kulturi, inače članovi udruge.
 
Stečena znanja, polaznici će biti u mogućnosti praktično primjenjivati na raznim programima AKC-a uključenim u aktivnosti kluba za mlade. Time, se udruga dodatno kapacitira volonterskim radom na različitim programima udruge koje provodi. Razvija se iskustvo i prijenos znanja, koji će se primjenjivati kroz samostalnu organizaciju programa važnih za kulturnu produkciju i umjetnički izričaj mladih.
 
Od konzumenata onoga što im je ponuđeno, mladi se aktivno uključuju i postaju aktivni dionici rada u klubu čime otklanjamo nepoticajno okruženje i pasivnost. Dugoročno, mladi će potati aktivni dionici, pružit će im se mogućnost daljnjeg angažmana u klubu za mlade i na produkciji ostalih sadržaja AKC-a (galerija, filmski studio, knjižnica, hacklab, community radio, marketing, menađment itd)..

Kao praktični rad polaznici/ce će imati zadatak organizirati glazbeni/izvedbeni program u klubu s primjenom svih stečenih znanja na radionici. Kroz primjere dobre prakse, održati će se i predavanja s gostima te obilasci drugih klupskih prostora kako bi se što detaljnije pozabavili ovom temom!

Radionica je podijeljena u tri ciklusa i trajati će gotovo cijeli travanj.
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni