Specijal

Metal detektor: Chain the Sun

Metal detektor: Chain the Sun

Ako ste zaljubljenik u prog žanr, onda je Chain the Sun izvrstan odabir za vas. Novi projekt na domaćoj sceni koji obećava, publici se predstavio s dvije pjesme "Before The Rain" i "Farewell to Arms".

Već dulji niz godina domaćoj je metal sceni nedostajao jači predstavnik progresive - Chain the Sun izvrsno će ispuniti prazninu, čiji melodičan karakter bi vrlo lako mogao doseći i širu publiku. Njihovu kvalitetu potvrđuje i činjenica da su kod nastanka autorskog materijala surađivali s Richom Mouserom, poznatijeg po radu s velikanima poput Chrisa Cornella, Weezera, Dream Theatera i sličnih. Upravo je on zaslužan za miks i mastering projekta koji je 2020. službeno ugledao svjetlo dana. No, njihovi počeci sežu još u, sada već davnu, 2004. kada su pod imenom Soul Remedy nastupali u zagrebačkim klubovima.

 

 

Godine iskustva pozitivno su djelovale na formiranje umjetničkog izričaja te definirale prepoznatljiv zvuk i karakter koji je dovoljno blag da se uklopi i u šire mase, a opet dovoljno kompleksan da zadovolji najveće poklonike žešćeg zvuka. Njihova struktura ritmičkih uzoraka tjera slušatelja da izdvoji određeno vrijeme kako bi u potpunosti otkrilo svaki njihov segment, na što se nadograđuje zanimljiva igra mekanog vokala, često obogaćena višeglasjem, te zanimljivih gitarističkih solo rješenja koji dodatno doprinose dinamici djela. Među heavy metal i prog na trenutke se ugurao i blueserski štih te je tako stvorena kompletna slika jednog ozbiljnog glazbenog projekta.

I premda su se ove godine, kako sami kažu, "spremali u napad na domaće i regionalne festivale", trenutna je situacija pomalo usporila njihov put, no nesumnjivo je kako će se uskoro i ovo promijeniti te ćemo ih vrlo brzo dobiti priliku doživjeti uživo, uz dodatnu objavu novog materijala.

 

 

https://www.facebook.com/chainthesun/ 

https://www.instagram.com/chain.the.sun/

http://chainthesun.com/