Vije-sti

Detour krajem veljače u Pogonu kulture

Detour krajem veljače u Pogonu kulture

26. veljače s početkom u 22 sata, Pogon kulture u Rijeci ugostit će Detour.

Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektro - akustičnog pop zvuka u koji se povremeno umiješa i drum'n'bass, a u recentnije vrijeme u nekim stvarima i poneka country nota. Njihova snaga nije samo u najnovijim uradcima budući među nositeljima koncertnih nastupa su i pjesme starijeg datuma, s prethodna dva studijska albuma "Detour" i "TV", poput "Ljeto počinje", "Mjesec", "Gledano sa strane" i "Prijatelj". Ipak, treći, aktualni, studijski album "A što ak' ja..." se pokazao prijelomnim stvorivši od benda veliku glazbenu pop atrakciju. Materijal, nošen najviše hit singlovima "Srce veliko", "Snijeg", "Daleko" i "Plešem sama", osigurao je Detouru mjesto u većini godišnjih izbora te Porin za pop album 2014. godine.

"Dugo nismo svirali u Rijeci i mogućnost da se ponovno sretnemo s riječkom publikom nas je zaista razveselila jer smo u tom gradu uvijek imali odlične nastupe. Konstatno smo dobivali upite od strane naših fanova 'kada ćemo doći u Rijeku?', napokon su se posložile stvari i stižemo zadnji petak mjeseca veljače," zaključio je Nenad.

Skupinu Detour predvođenu uz prepoznatljiv baršunasti vokal Maje Posavec i autorom Nenadom Borgudanom, čine još i Dominik Žagmešter (klavijature), Alen Križaj (bas gitara) i Edi Grubišić (bubanj).

Ulaznice su u pretprodaji po 40 kn dok će na dan koncerta (ako ih bude) biti po 55 kn i to na ulazu u Pogon kulture.

Službena prodajna mjesta:
Dallas music shop, Splitska 2a, Rijeka
OKC Palach, Kružna 8, Rijeka
The Beertija, Slavka Krautzeka 12, Rijeka
Entrio prodajna mjesta i online entrio.hr
Eventim prodajna mjesta i online eventim.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni