Vije-sti

Pogledajte

Pogledajte "Guns" - novi singl i spot Side Projecta

Točno godinu dana nakon objavljivanja svog prvog video spota ikad, za pjesmu "Glitter", Side Project predstavio je i svoj drugi video. Radi se o novoj pjesmi "G̶U̶N̶S̶" s njihovog drugog albuma čiji se izlazak očekuje uskoro.

Anja i Luka, duo iz Side Projecta, u novom su video uratku prikazani kao strastveni promatrači dekonstrukcije društva kojima se dogodi nesvakidašnji susret s neidentificiranim, letećim objektom. Video tako kroz male naznake, protagoniste natjera da se suoče s mitologijom odnosa između čovjeka, zemlje i neke nepoznate, napredne tehnologije.

Prepričan u paralelnim radnjama, spot prikazuje Side Project u vlastitoj viziji za koju su se pripremili izvedbeno, scenografski, ali i stilski. Naime, bend je odnedavno započeo suradnju s domaćim modnim brendom Coded Edge, koji je vizualni segment spota obogatio u domeni akcentnog i jasno izraženog odjevnog stila.

Inače, spot za "G̶U̶N̶S̶" režirao je Filip Filković Philatz, nagrađivan i cijenjen autor s kojim su Side Project surađivali i ranije, na svom prvom spotu za spomenutu pjesmu "Glitter".

"G̶U̶N̶S̶ je nastavak suradnje u smjeru u kojem smo mi to htjeli, bez nekih granica i praznih sistema, isključivo iz čiste kreativnosti i ljubavi prema stilu i glazbi. S ovim spotom konačno sam mogao napraviti iskorak u bliske susrete neke druge vrste koje sam odavno htio napraviti" - objasnio je redatelj Filip Filković Philatz.

Philatz i Side Project, koji su od samog početka suradnje instantno kliknuli, posebice kada su u pitanju kombinacija glazbe i vizualnog izričaja, već najavljuju svoju novu suradnju, i to na novom spotu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni