Vije-sti

Placido Domingo napustio legendarni Metropolitan

Placido Domingo napustio legendarni Metropolitan

Veliku je zvijezdu klasične glazbe više žena nedavno optužilo za seksualno zlostavljanje, a sada se to odrazilo na njegov angažman u legendarnoj njujorškoj operi Metropolitan.

Uoči premijere Verdijeve opere "Macbeth" u kojoj je trebao glumiti naslovnu ulogu, napustio je ovu prestižnu opernu kuću, zbog pritiska zaposlenika koji su zabrinuti zbog njegovog ponašanja i odražavanje nedavnih optužbi na izvedbe, piše NY Times.

Do sada su i druge američke kulturne institucije Domingu otkazale suradnje, kao Simfonijski orkestar iz Philadelphije i Opera u San Franciscu, navodeći da njihova radna okolina treba biti sigurna.

Debitirao sam u Metropolitanu sa samo 27 godina, te u ovom kazalištu pjevam punu 51 godinu. Premda strogo odbacujem sve nedavne optužbe, svjestan sam da bi se trenutna radna atmosfera itekako mogla odraziti na moju ulogu u ovoj produkciji "Macbetha" te tako odvratiti pažnju s velikog truda kojeg su moje kolege uložile na i iza pozornici. Zato sam se odlučio povući i zahvaljujem se upravi Metropolitana što je prihvatila moj odlazak. - izjavio je Domingo u službenom priopćenju.

Na pozornici će ga večeras zamijeniti poznati svjetski bariton iz Srbije, Željko Lučić.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni