Vije-sti

Najavljeni novi izvođači za Ferragosto JAM 9

Najavljeni novi izvođači za Ferragosto JAM 9

Kao što je najavljeno deveto izdanje Ferragosto JAM festivala održati će se od 4. do 7. kolovoza 2016. na svojoj standardnoj lokaciji na Orahovačkom jezeru. Prije mjesec dana objavljeni su prvi izvođači Elemental, Atheist Rap, Auguste.a sada im se priključuju i Pips,Chips & Videoclips, M.O.R.T. te Brut. Kroz ovogodišnji Ferragosto proći će 40tak različitih izvođača, spremaju se i neke novosti u odnosu na prošle godine.

Na krilima rasprodanog Doma sportova u prosincu 2014., kada su Pipsi pokazali zašto su jedan od najvažnijih rock bendova na ovim prostorima, bend je odradio nekolicinu manjih klupskih koncerata, a nastupili su i na Pozitivnom koncertu prošle godine. Na Ferragosto JAM-u od Pipsa tako možete očekivati bezvremenske stvari, kao što su "Ljeto 85", "Gume na kotačima", "Ljubav", "Malena", "Poštar lakog sna", "Plači", "Na putu prema dolje", "Rosita Pedringo" ili pak "Narko", kao i noviju "Htio bi da me voliš" ili "Dementor".

Četvorica prijatelja i vjetar u kosi najbolji je opis benda M.O.R.T. Ovaj sinjski blues punk bend je u zadnje dvije godine počeo privlačiti pozornost hrvatske mainstream rock zajednice. Iako sam M.O.R.T. postoji već otprilike 12 godina, u okosnici benda koju čine John, Zvrk i Kikos, godine međusobnog sviranja rezultirale su brojnim promjenama u postavi (većinom na bubnjarskoj i bass poziciji). Od 2011., počeli su s ozbiljnijim radom, a 2013. godine, objavili svoje prvo demo izdanje za etiketu "Slušaj najglasnije" pod imenom "Vrhunsko dno". Iste godine pobijedili su na banjalučkom festivalu Jelen Demofest, nakon čega su ih zapazili iz izdavačke kuće Croatia Records, pod čijom su etiketom 2014. godine objavili vrlo dobro prihvaćen album, "Odjel za Žešće". Navodno rade na novom materijalu koji će promovirati baš tijekom 2016. godine.

Brut je noise rokenrol bend osnovan 2010. u Zagrebu. Nikša iz Osijeka je s Ivanom iz Tounja i Izvorom iz Zagreba zvao Šulu iz Martićeve, odmah ulica do, da dođe. Ubrzo je kod Marka Mrakovčića snimljen i prvi EP s pet pjesama, a od kojih je pjesma "Jutro" pogotovo dirnula (i još uvijek dira) srca slušatelja. Nakon uspješne konsolidacije, bend je odlučio uzeti kreativni hijatus kako bi istražio još neistražene obzore vlastite, ali i tuđe kreativnosti. Nakon ponovnog okupljanja, odlučeno je da je*** bend koji Bosanca nema pa je u formaciju pristupio Almir iz Cresa. On je udahnuo novu svježinu i mladost duha potrebnu za novi EP - novih 5 pjesama snimljenih kod Lea Klarića, a koje će uskoro vidjeti svjetlo dana. Brut se ponaša po načelu "sviraj uživo, pizd* vam materi*a" pa koncertima gradi odnose s publikom, gdje god i kad god je to moguće. "Brut je okruglo. Brut je svježe. Brut je krut." – tvrde članovi benda.

Kroz ovogodišnji Ferragosto proći će 40tak različitih izvođača, spremaju se i neke novosti u odnosu na prošle godine.

Do 15.1. u prodaji su Festivalske Early Bird ulaznice po cijeni od 75kn, a mogu se kupiti u Entrio.hr sustavu i na entrio prodajnim mjestima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni