Vije-sti

nemanja na najvećem europskom showcase festivalu Eurosonic!

nemanja na najvećem europskom showcase festivalu Eurosonic!

Pulsko – zagrebački psych funk kvintet nemanja prije nekoliko je mjeseci objavio novi studijski album "Cosmic Disco" kojim je zaradio pohvale publike i struke, a za kraj godine dobili su još jednu potvrdu svoje kvalitete. Nastupit će na najvećem europskom showcase festivalu, Eurosonicu, koji se održava od 13. do 16. siječnja u nizozemskom Groningenu!

Zbog pandemije koronavirusa festival će u potpunosti biti digitalan, no i dalje nastavlja svoju misiju, a to je promocija i cirukulacija nove europske glazbe. nemanja se tako našao u društvu više od 100 europskih izvođača koji će se predstaviti publici, a odabrali su ih organizatori samoga festivala. 

Inače, nemanja je na albumu "Cosmic Disco" objavljenom u kolovozu ove godine objavio devet novih pjesama. Album je dobio brojne pohvale, što dokazuje i činjenica da se našao između ostalog i u prijedlozima za nominacije za nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&Off. 

nemanju čine Matej Perić (bubanj), Karlo Lugarić (perkusije) Laura Matijašević (bass), Leo Beslać (organ,synth) i Luka Šipetić (gitara). Vizualni dio nemanje upotpunjuje Branimir Štivić (Ḍĭe Zoone) čije projekcije nastaju live, tijekom samog nastupa benda.

nemanja je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele, a njegova glazba je do sada predstavljena na radijskim emisijama posvećenim world i psihodeličnoj glazbi u SAD-u, Kanadi, Turskoj, Cipru, Japanu, Brazilu, Meksiku, Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji, Italiji, Australiji i Španjolskoj, a našao se i uključen u epizodi Bandcamp Weekly koja na homepageu Bandcampa promovira nove glazbene nade.  

Album "Cosmic Disco" nemanja objavljuje pod glazbenom etiketom yem, a možete ga pronaći na svim digitalnim servisima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni