Vije-sti

Swamp Up Rijeka predstavlja:  ABOP, nemanja, Lovely Quinces, Flip Flop Fatality

Swamp Up Rijeka predstavlja: ABOP, nemanja, Lovely Quinces, Flip Flop Fatality

Iza naziva Swamp Up Rijeka! krije se cjelovečernji open air koncert renomiranih domaćih alternativnih bendova. Riječ je o originalnim glazbenicima koji unose svježinu, skloni su eksperimentiranju, a njihov respektabilan svirački staž zalog je kvaliteti nastupa.

Riječku, ali i širu publiku ispred Exportdrva, u petak, 11.9. očekuje različit miks žanrova kojeg isporučuju zagrebački ABOP i Lovely Quinces, riječki Flip Flop Fatality te pulsko-zagrebački nemanja.

Obogaćivanje kulturne ponude u posebnoj godini za grad Rijeku, kao i povlačenje glazbenih paralela između Zagreba i Rijeke ili još preciznije, ono što je klub Močvara gradio na obalama Save, Rijeka je na obalama Rječine živjela, glavne su odrednice programa koji je  nastao specijalno za ovu priliku, riječku titulu Europska prijestolnice kulture.

Zagrebačka grupa ABOP u Rijeku stiže na krilima svog zadnjeg albuma "△" (aka Delta). Energična live electronica koju izvode na pozornici, svom prirodnom staništu, priskrbila im je titulu intrigantne i uzbudljive pojave na domaćoj sceni čiji nastupi garantiraju ekstatičan spektakl svjetskog kalibra.

Lovely Quinces još je jedno ime poznato riječkoj publici, no ovoga puta Dunja Ercegović ne dolazi sama. Naime, okupila je sjajan bend kojeg čine članovi bendova She Loves Pablo i Punčke pojačani Markom Mrakovčićem. Iza sebe imaju EP prvijenac kojeg s nestrpljenjem čekaju za živo predstavljanje. Svakako treba istaknuti da će to biti premijerni nastup u Rijeci, ali i treći nastup benda uopće pred publikom.

Pulski glazbenik Luka Šipetić pod pseudonimom nemanja stiže s "friškim" studijskim izdanjem "Cosmic Disco". Album nadahnut drevnom "Tibetanskom knjigom mrtvih" te zvucima thai funka, italo disca, chicha cumbije, anatolijskog rocka, duba i afrobeata savršeno se uklapa u koncertni ambijent.

Naravno, poseban set pripremaju i trio Flip Flop Fatality, trenutno jedan od najboljih riječkih bendova, koji stvaraju neobičan miks psy math rocka s noiseom i ambijentalnim ugođajem.

Ograničen broj ulaznica po pretprodajnoj cijeni od 30 kn dostupan je u sustavu Entrio, dok će na dan koncerta cijena iznositi 50 kn.

Vizualni identitet potpisuje studio za grafičko oblikovanje Vizualab iz Zagreba.

Swamp Up Rijeka! zajednički organiziraju zagrebački Udruženje za razvoj kulture “URK”/klub Močvara i riječki Distune Promotion u okviru službenog kulturnog i umjetničkog programa projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze virusom COVID-19. Radi zaštite općeg zdravlja, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačana osobna higijena, fizička udaljenost te nošenje zaštitnih maski, dok će se na ulazu posjetiteljima mjeriti temperatura te utvrđivati istinitost datih podatka za ulaznice.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni