Vije-sti

Lake fest predstavio posljednja dva headlinera festivala

Lake fest predstavio posljednja dva headlinera festivala

Uz prvog potvrđenog headlinera - njemački rock sastav Guano Apes, na festivalu će nastupiti još dva inozemna benda! Grčka atrakcija - bend Koza Mostra koji je karakterističan po spoju punka, rocka i balkanske muzike te kuvajtski Zahed Sultan, glazbenik karakterističan po svojim audio-vizualnim nastupima.

Festival će ove godine trajati punih 6 dana od 11. do 16. kolovoza. Prva 3 dana festival će se održavati na platou Doma revolucije u samom centru grada Nikšića. Ulaz će biti besplatan za sve one koji žele upoznati festival i zagrijati se za veliku završnicu. Nakon ovog warm up-a, festival seli na već svima poznatu glavnu pozornicu na jezeru Krupac.

 

Koza Mostra glazbeni je sastav koji je nastao u Grčkoj. Grupu čine Elias Kozas (vokal), Alexis Archontis(bubnjevi), Stelios Siomos (gitara), Dimitris Christonis (bas gitara), Christos Kalaintzopoulos (harmonika) iTasoulis Valkanis (truba). U duetu s Agathonas Iakovidis, 2013. godine s pjesmom "Alcohol Is Free", Grčku su predstavljali na Eurosongu i zauzeli visoko šesto mjesto. Albumom Keep Up The Rhythm tri puta su dosegnuli platinastu nakladu.

 

Zahed Sultan jedan je od najpoznatijih glazbenika u arapskom svijetu. Njegove pjesme govore o problemima različitih društvenih slojeva pri čemu se koristi i arapskim i engleskim jezikom. Sultan nastoji stvoriti jedinstveni zvuk koji će ga razlikovati od ostalih pri čemu veliku pažnju posvećuje upravo live nastupima.

 

Osim 3 inozemna benda, na Lake Festu će nastupati i manje i više poznati autorski bendovi iz cijele regije: Elemental, Rundek Cargo Trio, Josip A Lisac, Sassja, Pankrti, Samostalni referenti, Riblja čorba, Babe, Goblini, Ortodox Celtsi, Bjesovi, Iskaz, DST, Nikola Pejakovic, Who see, Ničim izazvan, Prti BG, Dejan Petrović Big Band, Mortal Kombrat, Stereo banana, Uzemljenje, Igra duhova i mnogi drugi.

„Lake fest“ iz godine u godinu ima sve više regionalnu publiku tako da posjetitelji za vrijeme boravka u Nikšiću mogu iskoristiti i odličnu povezanost sa svim dijelovima Crne Gore. Samim time mogu brzo doći i do najatraktivnijih turističkih mjesta poput crnogorskog primorja. Najznačajnije i najatraktivnije prirodne znamenitosti šire okolice Nikšića su kanjoni rijeka Tare, Komarnice i Pive. Kanjon Tare predstavlja prirodnu ljepotu na svjetskoj razini i po mnogima je najljepši na cijelom svijetu. Zato su ove godine prva tri dana festivala osmišljena da uz glazbeni i umjetnički, nude i vrlo bogat turistički sadržaj.

 

Ono po čemu je „Lake fest“ najviše prepoznatljiv je kamp koji će, kao i do sada, biti besplatan! Za sve bikere organiziran je poseban moto - kamp s parkingom koji je pod konstantnim nadzorom zaštitara.

 

Cijene ulaznica je ista kao i prošle godine, a iznosi 10 eura za jednu večer ili paket ulaznica za sve tri večeri koji možete kupiti za samo 25 eura. . Ulaznice za Lake fest od ove godine moći će se kupiti i u Hrvatskoj putem sustava Entrio.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni