Vije-sti

Kontra i Oni u Klubu

Kontra i Oni u Klubu

In Da Klub nastavlja s hip hop koncertima te se nakon rasprodanog #DritoIzTvornice vraćaju u klub Klub, u subotu 20. veljače, kada im u goste stiže sarajevski Kontra uz support sve popularnijih zagrebačkih repera "Oni".

Zlatan Hajlovac, publici poznatiji kao Kontra, počeo se baviti rap glazbom 2004. godine u Sarajevu, gdje je i rođen 1990. godine. Član je FM JAM kolektiva, kao i Dlanbeatza, a do sada je izdao nekoliko nezavisnih izdanja u vidu albuma i mixtapeova. Izdvajaju se albumi "Pogled u Prazno" iz 2012. godine koji je napravljen u suradnji sa kolegom iz Dlanbeatza, Shtukom, te njegov prvi solo album "Igra Riječi" iz 2014. godine koji je od strane glazbenog portala Muzička Zona proglašen albumom godine. Osim navedenih albuma, Kontra je snimio i nekoliko mixtapeova poput: Kontra Mixtape (2009. godine), Sto Posto Mixtape (2013. godine) te 24 Sata Mixtape koji je snimljen u suradnji sa Shtukom gdje se kompletne pjesme pišu, snimaju, produciraju i objavljuju za 24 sata. Cijeli projekt je unikatan jer je to ujedno i prvi put da se takvo što napravilo u ovom dijelu Europe.
Nerijetko je u tandemu sa Frenkiem i DJ Soulom iz FM JAM crewa na bini, a svoje solo nastupe radi sa Shtukom i Merakoonom. Ovo će biti njegov premijerni nastup u Zagrebu.

Oni je rep grupa koju čine MCji: Jantar, Kali i Scriptor, producent KolAK47 i DJ Noki Nole. Nakon nekoliko godina zajedničkog djelovanja, 2011. godine oformljuju grupu i započinju rad na albumu. Album prvijenac "Lajtmotiv" izlazi 2015. godine, a najavljen je putem tri live sessiona, objavljenih na youtube kanalu grupe: Ludbreg session, Laginjina session i Gorice session. ONi svoj zvuk baziraju na utjecajima klasičnog hip-hopa od devedesetih naovamo, a u pjesmama dominiraju semplovi muzike iz filmova i ostalih tajnih izvora koje KolAK47 pomno selektira i na MPC-u, uz naglašene bubnjeve, vješto uklapa u prepoznatljivu cjelinu. MCji u vokalnom smislu ostaju dosljedni onome što su radili i na svojim prethodnim projektima.

Nakon koncerta oslijedi after party uz In Da Klub DJe i  službenu promociju novog albuma Kanye Westa, "The Life of Pablo".

Ulaznice
Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 30kn, dok će na dan koncerta biti 40kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Prodajna mjesta Entrio.hr i www.entrio.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni