Vije-sti

HZJZ izdao preporuke za održavanje kulturnih manifestacija

HZJZ izdao preporuke za održavanje kulturnih manifestacija

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je Preporuke za Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija.

Osim standardne preporuke dezinfekcije ruku na ulazu u prostor te osiguravanje dezinfekcijskih punktova unutar prostora, za vrijeme boravka u prostorima, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje se održavanje fizičkog razmaka između osoba (publike, izvođača i osoblja) od 1,5 m. Razmak od 2 m preporučuje se između, i od, izvođača pjevačkih dionica te glazbenika s puhačkih instrumentima. Također, preporučuje se razmak od 4 m između publike i izvođača na sceni.

HZJZ savjetuje da se čaše, drugo posuđe i druge predmete ne treba dijeliti s drugim osobama, te preporučuje korištenje maski, osim izvođača u trenutku izvedbe. 

Osoblje i izvođači prije dolaska trebali bi si izmjeriti temperaturu.

Preporučuje se organiziranje umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija na otvorenom uz označena sva sjedeća i stojeća mjesta međusobno udaljena od najmanje 1,5 m, te ograničiti ulazak onoliko posjetitelja koliko ima označenih mjesta. U zatvorenom prostoru preporučuje se korištenje isključivo sjedeća mjesta.

Najveći broj posjetitelja koji mogu istovremeno boraviti u zatvorenim i otvorenim prostorima, uz poštivanje preporučenog fizičkog razmaka od 1,5 m među posjetiteljima, organizator će odrediti sukladno veličini prostora i vrsti događaja. 

Uz standardne preporuke za dezinfekciju prostora, navode da ovisno u razvoju epidemiološke situacije, izmjene najvećeg preporučenog broja posjetitelja moguće su najranije 15. lipnja 2020. godine.


Kompletne preporuke možete pročitati OVDJE

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni