Vije-sti

Američki stručnjaci preporučili izbjegavanje moshpita i crowdsurfinga

Američki stručnjaci preporučili izbjegavanje moshpita i crowdsurfinga

Neprofitna organizacija ESA (Event Safety Alliance) koja se bavi sigurnosnim pitanjima masovnih događaja, izdala je nove preporuke za održavanje koncerata.

Kako bi omogućili potpunu sigurnost posjetitelja i osoblja, navode da, kada koncerti budu ponovno dopušteni, da je preporučljivo privremeno zabraniti moshpitove i crowdsurfing. Svojim pravilima žele pomoći koncertnim organizatorima, a ista su nastala nakon što su njihovi članovi Steven Adelman i Jacob Worek razgovarali s preko 400 promotera, zaposlenika Ticketmastera i ostalih u industriji organizacije masovnih događaja. 

Na 29 stranica objasnili su uspostavu novih sanitarnih uvjeta, provjeru posjetitelja te definirali vremena ulaska i izlaska u prostore, naveli nužnost beskontaktnog plaćanja mercha te, između ostalog, zabranu moshpita i crowdsurfinga. Kako kažu, ove dvije aktivnosti najveće su kršenje socijalne distance koje je nedopustivo tijekom pandemije.

Kompletne preporuke možete vidjeti OVDJE, a mi smo za vas pripremili nekoliko zanimljivih mospitova i crowdsurfinga te ih donosimo u nastavku. 

 

 

 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni