Vije-sti

Egypt se vraća u Vintage Industrial Bar

Egypt se vraća u Vintage Industrial Bar

Nešto malo više od godinu dana kada su premijerno nastupili u sklopu festivala "Massive Infection", stoner/dom trojac Egypt će se ponovno ukazati na stageu Vintage Inustriala, a ovaj put će im podršku dati odličan stoner bend Hrmülja iz Ludbrega – srijeda, 12. lipnja!

2015., Egypt su izbacili album "Endless Flight" koji se tada ušuljao na liste najboljih stoner albuma godine. Bend aktivno djeluje od 2003. godine, a formirani su u Fargu smještenom u North Dakoti. Sveukupno iza sebe imaju: 3 studijska albuma, od čega je posljednji friški Cracks and Lines koji će premijerno i predstaviti zagrebačkoj publici.

Hrmülja djeluje u ludbreškom podzemlju od 2013. godine i ubrzo se rađaju skladbe pomalo neodreðenog žanra sa stonerskim utjecajem i metalnim zvukom. Nakon nekoliko godina izdaju singl, zatim prolaze kroz razdoblje promjene prvotne postave i grade sinergiju između èlanova. Četveročlani sastav s tri Ludbrežana i jednim Varaždincem dobiva novi zvuk, nastaju nove pjesme i bend uskoro kreće sa snimanjem albuma.

Karte: 35/45 kuna // pretprodaja: Vintage Industrial & Kavez (Savska 160) i Dirty old shop (Tratinska 18)

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni