Vije-sti

A što ćeš ti večeras? Album - knjiga – koncert - 13.3.2020.

A što ćeš ti večeras? Album - knjiga – koncert - 13.3.2020.

Budući da ćemo minimalno sljedeća dva tjedna biti onemogućeni prisustvovati kulturnim događajima u Hrvatskoj, kao i u ostatku svijeta, na Sound Report portalu svakodnevno ćemo vam predložiti jednu snimku koncerta, album i knjigu, kao prijedlog uživanja u glazbenoj umjetnosti, kako bismo zajedno lakše podnijeli ova, za glazbenu industriju, teška vremena.

Koncert:  Foo Fighters - Rock In Rio 2019.
Prošle smo godine uživali u čak dva spektakularna koncerta Foo Fightersa u pulskoj Areni. Bio je to povijesni trenutak kojeg se danas rado sjećamo - šest sati čistog i sirovog rock'n'rolla u čarobnom ambijentu uz opojni mediteranski zrak na samoj obali mora. Grohl i ekipa na pozornici su ostavili posljednji atom snage, a slično je bilo i na festivalu Rock In Rio, čiju snimku vam donosimo kao današnji prijedlog online koncerta.

Mnoge su svjetske koncertne i operne kuće svojim posjetiteljima organizirale besplatne izravne prijenose koncerata koji su se izvodili bez publike, tako večeras možete pogledati snimku jučerašnjeg koncerta Berlinske filharmonije pod ravnanjem Sir Simona Rattlea u 20 h u njihovoj Digitalnoj koncertnoj dvorani.

U Hrvatskoj je slična praksa bila sa Začaranom Močvarom, dok ćete danas od 20 h moći uživati u nastupu Zvonimira Varge, koji je trebao nastupiti na posljednjoj večeri Zagreb International Blues Festivala. Koncert možete pratiti uživo na - https://www.facebook.com/vargazvonimir/

Album: King Krule - “Man Alive!”
Četvrti studijski album engleskog kantautora Archyja Marshalla, poznatijeg kao King Krule, nedavno je ugledao svjetlo dana. I premda je njegov svijet poprilično mračan, njegovu je kombinaciju zvuka i jutra zanimljivo čuti.

Knjiga: Lemmy Kilmister - autobiografija
Ako do sada niste, svakako pročitajte autobiografiju jednog od najimpresivnijih ljudi rock glazbe. "Čovjek koji je bio sinonim za opaki životni stil i koji je sve druge puštao da žive svoj, bez osude". Bilo bi zanimljivo čuti njegov komentar na trenutnu situaciju u svijetu...

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni