Vije-sti

Ensh predstavlja novi spot -

Ensh predstavlja novi spot - "Sob Story"

Beogradsko-kanadski art-pop izvođač Ensh upravo je objavio spot za pesmu “Sob Story”, koja je nastala u saradnji nekoliko poznatih beogradskih producenata, a u čijem je fokusu tema mentalnog zravlja.

“’Sob Story’ je nastala vrlo spontano - družio sam se sa beogradskim producentima Memetom i Scavneck-om u atomskom skloništu koje je pretvoreno u studio i Memet nam je pustio novi beat na kom radi. Bili smo momentalno nokautirani i počeli smo da smišljamo šta bismo s tim sirovim materijalom radili – toliko smo bili ushićeni da je osnova pesme postavljena te noći za manje od sat vremena! Video se oslanja na tekst pesme. Preuzimajuci aspekte egzistencijalne ugroženosti i krize iz teksta, spot prati grupu koja izvodi stari srpski običaj ‘lapot’, odnosno ritualno ubijanje starih koji više ne mogu da doprinesu društvu. Ono što ja tu vidim i što mi se sviđa jeste da kovrdžava devojka koja tek ulazi u grupu bukvalno i simbolicki razbija patrijarhat na kraju”, kaže Milenko Vujošević, poznatiji kao Ensh.


Ensh je u 2012. doživeo muzički, ali i lični zastoj, pa je odlučio da napusti Toronto i vrati se u svoj rodni grad Beograd. To je bila dobra odluka jer, kada je objavio svoj prvi EP “Belgrade” i regionalno priznat drugi EP “Both Of Them Milenko”, Ensh je svirao svuda po Evropi i Velikoj Britaniji, u barovima, koncertnim halama, skvotovima, galerijama i na nekoliko festivala kao što su MIDEM, Dev9t, Exit i irski prestižni festival Electric Picnic.

Kako bi zadovoljio svoje želje za nastupima i turnejom i ojačao svoj put ka vrhu alternativne scene, Ensh se preselio nazad u Toronto. Pod uticajem raznih umetnika od Bjork do Frank Ocean-a, Ensh sada privlači publiku Severne Amerike uz ekscentrične i privlačne nastupe podstaknute bas linijama i jedinstvenim pristupom pop muzici.

Ensh-ov naredni, treći EP “Former Child” menja njegov neobični miks elektronskog popa, ovog puta uz podrsku beogradskih producenata kao što su Memet, Scavneck i Sergio Lounge. U novom materijalu Ensh bez napora meša savremeni hip hop, funk i alternativni pop sa svojim prepoznatljivim vokalnim karakteristikama.

U svojoj neumornoj istrajnosti, Ensh uskoro izdaje i mixtape na srpskom, nazvan “oKvir”. Pozajmljujući semplove (uzorke pesama) regionalnih savremenika kao što su: Svemirko, Repetitor, Ti, Dogs in Kavala, Dojo, Sergio Lounge, Bitipatibi, Turisti, Seine, Sonja Sajzor i mnogi drugi, Ensh stvara jedinstveni kolaž orginalnog izraza.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni