Specijal

A što ćeš ti večeras? Album - knjiga – koncert – 5.5.2020.

A što ćeš ti večeras? Album - knjiga – koncert – 5.5.2020.

Krizni stožer Sound Reporta je ovdje da vam pomogne u ovim teškim vremenima. Evo nekoliko glazbeno-knjiških prijedloga koji bi vam mogli pomoći u kraćenju vremena dok ste kod kuće. Čuvajte se!

KONCERT: Gorillaz - Demon Days (2006.)
Ususret izlasku svojeg drugog studijskog albuma "Demon Days", britanska grupa Gorillaz odradila je limitiranu istoimenu seriju koncerata. Jedino bolje od impresivne set liste je lista gostiju koji se pojavljuju na pozornici. De La Soul, Ike Turner, The London Community Gospel Choir, Zeng Zhen i drugi obogatili su ovo koncertno iskustvo koje ako niste gledali, što čekate?

ALBUM: Razni izvođači - "ZGB 2020" (2020.) 
U izdanju nezavisne diskografske kuće Rika Muzika, prije par dana na Bandcampu objavljena je kompilacija pod imenom "ZGB 2020". Svi prihodi od prodaje ovog albuma idu u dobrotvorne svrhe za obnovu grada nakon potresa, a Rundek Cargo Trio, Porto Morto, Sara Renar, JeboTon Ansambl, ST!llness i Chui samo su neka od imena čije pjesme se nalaze na ovoj ipresivnoj kompilaciji.

KNJIGA: Đorđe Balašević - Kalendar mog djetinjstva - Prvi dio.
"Ovo možda i jest priča o djetinjstvu, ali je ipak piše netko tko već izvjesno vrijeme nije mali,  i ne pada mu na pamet da ovu lijepu rečenicu upropastim parolom da ljubav uvijek pobjeđuje. Ne pobjeđuje, nažalost, gotovo nikad, ali da se bori, bori se." - citat iz knjige ovog fenomenalnog kantautora.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni