Specijal

Maja otkriva: Buč Kesidi -

Maja otkriva: Buč Kesidi - "Euforija"

Jer ti je netko to trebao reći. A najbolje su to napravili dečki iz grupe Buč Kesidi na novom albumu "Euforija".

Što se dogodilo u subotu navečer i tko je zapravo Buč Kesidi, saznat ćete detaljnije u nastavku, no najkraći opis priče leži u činjenici jest da je Buč Kesedi napravio trenutno najbolji album modernog rocka u cijelom regionu.

 

 

Glasnici vlastite generacije, na ironičan se način osvrću na jedan tipičan izlazak milenijalaca, izvana visokog, no iznutra poprilično niskog samopouzdanja, u besciljnoj i očajničkoj potrazi za ljubavi svog života. Daju pogled i iz muške i iz ženske perspektive, stavljaju protagoniste u zeznutu životnu situaciju s kojima se baš svatko može poistovjetiti i u kojoj se svatko barem jednom u životu našao.

Jer, standardne metode očito više ne funkcioniraju, premda im se nekako stalno vraćamo uz nadu u uspjeh. Je li to problem izlaska iz vlastite komfort zone ili jednostavno lijenost, zbunjenost? Kako izgleda jedna tipičan izlazak i zašto baš nikada ne uspijemo reći istinu osobi koja nam se sviđa? Ili zašto smo besciljno fokusirani na nekog tko nas uopće ne doživljava? Luka Racić i Zoran Zarubica ironično će vam istaknuti na vaše boljke i (ne)sposobnosti, pomalo vam se i rugajući, dok ćete vi istovremeno uživati u fantastičnom albumu, poznatoj priči sarkastično ispričanoj u deset pjesama.

 

Na novi album grupe Buč Kesidi jednostavno ne nemoguće ostati ravnodušan, slušatelj naprosto postaje euforičan već nakon prvog slušanja. Jer, zasigurno ćete se zakačiti za barem jednu stvar s albuma i religiozno joj se opet vraćati, možda osjećati i grižnju savjesti zbog ponekih vlastitih postupaka, ali sigurno ćete istovremeno uživati u njoj jer je toliko fluidna, dobra, poletna, a ispunit će vas dozom adrenalina, odnosno - čistom euforijom, kao što i sam naslov nalaže.

"Nema ljubavi u klubu", "Đuskanje ne pomaže" i "TIHO" apsolutni su hitovi ovog albuma, dok ostatak priče nije nimalo manje vrijedan - radi se o materijalu koji ćete vrlo brzo upamtiti, vraćajući se iznenađeni s ponekim skrivenim detaljima u zaraznim ritmom zbog kojeg biste dušu mogli ostaviti na plesom podiju.

Jer regionalni rock je ponovno uzbudljiv. Jako uzbudljiv. Ovi će dečki napraviti puno.

Buč Kesidi uživo slušamo u Sax!-u 23. siječnja. S velikim nestrpljenjem iščekujemo ovaj nastup!