Specijal

Maja otkriva: Zoi

Maja otkriva: Zoi

Kada u tražilicu upišete Zoi, kao primarni rezultat prikazat će vam se hvalospjevi o istoimenom splitskom restoranu. Sljedeće su zimske olimpijske igre, apartmani za iznajmljivanje također u Splitu te pojašnjenje zaštićene oznake izvornosti Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

Hrvatski Google još uvijek nije svjestan zanimljivosti koja se zapravo krije iza ovog imena, jer, očito hrvatska javnost do sada nije dovoljno upoznala ovu mladu talentiranu glazbenicu. 

Zato YouTube odlično radi svoj posao. Rezultata tamo doduše neće biti mnogo, ali svaki će vas oduševiti na prvo slušanje.

Pravog imena Sara Šekularac, pseudonim Zoi odabrala je prije nekoliko godina kada je željela postati blogerica. Budući da u Srbiji zapravo ne postoji kvalitetan glazbeni portal (tj. oni koji postoje ne bave se ovom vrstom glazbe), o njoj se više-manje mogu pronaći samo tabloidne informacije iz kojih se saznaje da se radi o nećakinji Nataše Bekvalac (znate tko je, nemojte se pokušati praviti fini), da ima sestru koja je sudjelovala Zvezdama Granda, da se prije glazbene karijere bavila modelingom te su je na jednom bosanskom portalu u naslovu okarakterizirali kao "nosi samo papreno skupo i pliva u luksuzu".

 

 

No, ona je nevjerojatno simpatična osoba čija pjevačka karijera ima ogromnu perspektivu. 

Glazbeno je obrazovanje navodno stekla u Los Angelesu, no detalji sveučilišta ili usmjerenja nisu poznati. Ono što je poznato jest da su njene pjesme trenutno među najperspektivnijim ostvarenjima regionalne pop i r'n'b glazbe.
 
Svojom je pojavom prodrmala scenu prije otprilike godinu dana, kada je objavila pjesmu “Eto”. Spot je snimila u Milanu, iz drugog pokušaja. Prvi, snimljen u Miamiju je, kako je izjavila u jednom od intervjua, neslavno propao zbog određenih tehničkih poteškoća. Lagana pop pjesma hitoidnog potencijala bila je odličan početak, a uzlaznu putanju nastavila je pjesmom “Zovi”. Ritam je postao oštriji, tempo brži, a atmosfera vrelija. Različitim zvukovima “ispipavala” je teren i tražila sebi prikladnu scensku personu, što je definitno zakucala objavom pjesme “Jasno mi je” koja je postala veliki hit. Emotivna uspješnica privukla je veliku pažnju slušateljstva u cijeloj regiji, a posebno se svidjela popularnom Klincu koji ju je obradio na sebi svojstven način, što je velika potvrda njene kvalitete i uspjeha, ali i proširenje dosega publike. 

 

 

Melankolija obavija njenu najnoviju pjesmu “Bez tebe”. Inspiracija u samoći dospjela je u trending YouTubea i u Hrvatskoj čime će se njen glas zasigurno sada glasnije i jasnije čuti i na ovim područjima. Jer, i regionalna, a pogotovo domaća scena, naprosto vapi za ovakvim glazbenicima. Domaći radijski eter, kada bi bio samo mrvicu liberalniji, bio bi itekako zahvalan na ovakvim uspješnicama. 

Njena glazba odiše snažnim karakterom, temperamentom i odlučnošću prave urbane dame 21. stoljeća. Nježnost i mekoća vokala koji je jednostavan i pravilan, uz čvrst karakter interpretatorice daju joj prepoznatljivost koja će širim masama biti inspirativna i neizmjerno zanimljiva. 
Pažnju privlači i odjevnim stilom te simpatičnim karakterom, iskrenošću koja gotovo nikog ne može ostaviti ravnodušnim. 

Uistinu je zanimljiva pojava, a tek je na početku. Moderna pop glazba regije uz glazbenice poput Zoi u potpunosti ima smisla i predivnu budućnost.