Nag-radne

Nagradna igra: The Melvins u Močvari - osvoji ulaznice

Nagradna igra: The Melvins u Močvari - osvoji ulaznice

U suradnji s organizatorom, ŽednimUhom, dijelimo 2 x 1 ulaznicu za koncert legendarnog benda The Melvins u klubu Močvara, 29. rujna.

Nagradna igra: Da bi ste sudjelovali u nagradnoj igri morate   "Lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko već niste, i ondje nam u inbox poslati poruku s odgovorom na nagradno pitanje: "Koji je član benda The Melvins jedini bio aktivan cijelo vrijeme od 1983. godine do danas," uz svoje puno ime i prezime i broj mobitela, te podjeliti ovaj članak na svome facebook zidu - jednostavno. Nagradna igra traje do nedjelje, 27.09. do podne, nakon čega ćemo tijekom dana obavijestiti pobjednike. Sretno.

Točan odgovor na pitanje bio je  Buzz Osborne (King Buzzo)

POBJEDNICI: Ines Kokot i Bilanda Ban


O koncertu:

Vjerojatno najutjecajniji bend koji nikada nije podlegao komercijanom koketiranju, The Melvins, vraćaju se u Zagreb u utorak, 29. rujna. Ovaj put mjesto zločina je klub Močvara, a organizator Žedno Uho.

Osnovani su 1983. godine, a prvi album objavili su dvije godine kasnije. Legenda kaže kako je pjevač i gitarist grupe Buzz Osborne naučio Kurta Cobaina svirati gitaru (dolaze iz istog grada, Aberdeena). Bend koji je zaslužan i za proboj stoner rocka i koji je uvijek bio ispred svog vremena nastupaju u klubu Močvara 29.9.
Kako su The Melvins uvijek bili korak ispred drugih, što je naravno u raskoraku s tržišnim uspjehom, tako je i ugovor s Atlantic Recordsom nakon samo tri objavljena albuma raskinut, a oni se vraćaju nezavisnom statusu. Nakon kratkog zadržavanja na legendarnoj Amphetamine Reptille etiketi, konačno skrasili na Ipecacu, iznimno agilnoj izdavačkoj kući u vlasništvu još jednog glazbenika i prijatelja na kojeg su The Melvins izvršili ogroman utjecaj, Mikea Pattona.
Buzz Osborne i bubnjar Dale Crover jedini su stalni članovi benda dok se ostatak redovito mijenja. Nekada nastupaju kao trio, a nekada kao kvartet.
Zvukovno su ih često uspoređivali s Black Sabbathom, no Osborne smatra kako je na njegov zvuk više utjecala grupa Black Flag. Glazba im je - kako mnogi vole reći - 'prljava i sluzava', a upravo je taj zvuk znatno utjecao na Nirvanu, Soundgarden i mnoge druge bendove.
Ulaznice u prodaji od ponedjeljka 24.8. u Rockmarku, Berislavićeva 13 i Dirty Old Shopu, Tratinska 18 po promotivnoj cijeni od 100kn koja vrijedi do 29.8., nakon toga cijena ulaznica je 120kn, a na dan koncerta 150kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni