Vije-sti

The Melvins se vraćaju u Zagreb!

The Melvins se vraćaju u Zagreb!

Vjerojatno najutjecajniji bend koji nikada nije podlegao komercijanom koketiranju, The Melvins, vraćaju se u Zagreb u utorak, 29. rujna. Ovaj put mjesto zločina je klub Močvara, a organizator Žedno Uho.

Osnovani su 1983. godine, a prvi album objavili su dvije godine kasnije. Legenda kaže kako je pjevač i gitarist grupe Buzz Osborne naučio Kurta Cobaina svirati gitaru (dolaze iz istog grada, Aberdeena). Bend koji je zaslužan i za proboj stoner rocka i koji je uvijek bio ispred svog vremena nastupaju u klubu Močvara 29.9.
Kako su The Melvins uvijek bili korak ispred drugih, što je naravno u raskoraku s tržišnim uspjehom, tako je i ugovor s Atlantic Recordsom nakon samo tri objavljena albuma raskinut, a oni se vraćaju nezavisnom statusu. Nakon kratkog zadržavanja na legendarnoj Amphetamine Reptille etiketi, konačno skrasili na Ipecacu, iznimno agilnoj izdavačkoj kući u vlasništvu još jednog glazbenika i prijatelja na kojeg su The Melvins izvršili ogroman utjecaj, Mikea Pattona.
Buzz Osborne i bubnjar Dale Crover jedini su stalni članovi benda dok se ostatak redovito mijenja. Nekada nastupaju kao trio, a nekada kao kvartet.
Zvukovno su ih često uspoređivali s Black Sabbathom, no Osborne smatra kako je na njegov zvuk više utjecala grupa Black Flag. Glazba im je - kako mnogi vole reći - 'prljava i sluzava', a upravo je taj zvuk znatno utjecao na Nirvanu, Soundgarden i mnoge druge bendove.
Ulaznice u prodaji od ponedjeljka 24.8. u Rockmarku, Berislavićeva 13 i Dirty Old Shopu, Tratinska 18 po promotivnoj cijeni od 100kn koja vrijedi do 29.8., nakon toga cijena ulaznica je 120kn, a na dan koncerta 150kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni