Nag-radne

Good Vibrations u World music izdanju - osvoji upad

Good Vibrations u World music izdanju - osvoji upad

Ovu će se srijedu premijerno na Good Vibrationsu predstaviti Veja, etno/world music atrakcija iz Pazina, uz koje će nastupit i Mnogi Drugi, te još jedan bend koji će prvi puta nastupiti u Vintage Industrial Baru - Kazan. Za DJ pultom world music slušaonicu složit će provjereno odlični DJ Emir. Karte su u pretprodaji u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) po cijeni od 25kn, a na dan koncerta na blagajni kluba koštat će 35kn. Na Sound Reportu dijelimo dva upada, a više o nagradnoj na dnu članka.

Etno skupina Veja dolazi iz Pazina i na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu Istarskog poluotoka. Od samoga početka svog djelovanja skupina je uzimala motive iz tradicijske glazbe regije iz koje dolaze kako bi u vlastitim modernijim aranžmanima takvu glazbu predstavila publici. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju. Sama riječ "veja" znači "obred bdijenja", također je  to naziv za granu i staro ime za grad Krk. Ideju o osnivanu benda pokrenuo je Goran Farkaš još 2007. godine, kada je započeo s istraživanjem istarske tradicijske glazbe. Inače, Goran je istaknuti, svestrani i aktivni etno stvaratelj. Osim što je muzikolog, i etno istraživač, pokrenuo je već sad dobro poznati TradInEtno Festival koji se održava od 2009. godine.

Bend je započeo sa svirkama na lokalnim manifestacijama, a ovisno o mogućnostima izmjenjivali su se članovi benda. Današnja postava čini Veju od 2010. godine. Od instrumenata koriste mih, gajde, kaval, violinu, harmoniku, gitaru, bas gitaru, harmoniku i cajon, u raznim kombinacijama. Njihovi su koncerti jednako dobro prihvaćeni među domaćom kao i stranom publikom, što su više puta dokazali na raznim događanjima. Od koncerata izdvajaju nastupe na festivalima TradInEtno (Pazin, Hrvatska), Ethnoambient (Solin, Hrvatska), Arheo.S (Grčka, Italija i Albanija), Viljandi Folk Festival (Viljandi, Estonija), Les Traversees Tatihou (Normandija, Francuska), te nastup u klubu "New morning" (Pariz, Francuska), jednom od najpoznatijih jazz klubova u Francuskoj. 

Mnogi Drugi su sedmeročlani zagrebački akustični rock bend. Postoji već 10 godina, s kraćim i dužim stankama i u različitim postavama, te ima već solidan broj zapaženih nastupa po ZG klubovima od kojih valja istaknuti nastupe s Antenatom u Vintageu, s Drvoredom u Velikom pogonu Tvornice kulture, te svakako onaj prošlogodišnji na INmusic festivalu!

Kazan je sedmeročlani bend iz Zagreba koji izvodi glazbu inspiriranu tradicijom Hrvatske i Balkana.
Priču o Kazanu nemoguće je ispričati bez spominjanja etnOrkestra, projekta koji je nastao 2010. kao rezultat želje glazbenika koji su sudjelovali na etno radionicama diljem svijeta za zajedničkim projektom. Nakon nekoliko godina u kojima je etnOrkestar izvodio glazbu iz cijeloga svijeta, pojavila se potreba za autorskim izričajem pa je etnOrkestar prerastao u Kazan. Od svojih je početaka Kazan stavio naglasak na izvedbu tradicijskih pjesama s područja Hrvatske i Balkana, ali i potpuno autorske kompozicije skladane u tom duhu. Uz nastupe po različitim klubovima i festivalima Kazan je prošle godine objavio i svoj prvi studijski materijal.

Da biste mogli osvojiti upad, potrebno je "lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko do sada niste i ondje nam u inbox poslati poruku sadržaja"Veja GV" uz vaše puno ime i prezime te javno podijeliti ovaj članak na vašem Facebook zidu. Nagradna traje do srijede, 20. travnja, u 10 sati, nakon čega ćemo nasumce izvući pobjednike koji će osvojiti po jedan upad i javiti im.
Sretno!

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni