Koncerti

She Loves Pablo u Vintageu - Bend za veće pozornice

She Loves Pablo u Vintageu - Bend za veće pozornice

Onima koji su jučer bili rapoloženi za žestoku svirku i dobru atmosferu jedno od odredišta zasigurno je bio ili trebao biti Vintage Industrial Bar, gdje su nastupala dva domaća benda. Glavni izvođači večeri bili su She Loves Pablo, a kao podrška nastupio je zagrebački Voltage.

Foto: Voltage, credit: Filip Bušić

Oko 22:20 Voltage je žestoko, "drito u glavu" svirkom otvorio jučerašnju večer te mic po mic privlačio ekipu iz drugih djelova VIB-a da dođu provjeriti tko to tamo svira. Masni stoner riffovi, vokal koji čas podsjeća na Cornella. čas na Garciu, čas na Metallicu (i tako u nedogled) i odlično uigrana ekipa na pozornici bili su dobar pogodak kao "uvod" za Pablovce, a i sigurno su zaintrigirali pokojeg posjetitelja koncerta da detaljnije pročačka po njihovim pjesmama. Dečki su predstavili presjek svojih pjesama, a generalna pohvala ide  za činjenicu da zahvaljujući čestim promjenama u ritmu njihove pjesme nisu monotone, dapače, dobivaju na svojoj melodičnosti, a istovremeno zadržavaju heavy zvuk koji nam je drag. 

Foto: Voltage, credit: Filip Bušić

Sat vremena kasnije, oko 23:30 na pozornicu su se u svom ležernom stilu došetali članovi She Loves Pabla, Šimekove obožavateljice i ekipa raspoložena za mosh pit su se poredali po prvim redovima, a s početkom svirke (ako se ne varam u pitanju je bila "All Down") ekipa u Vintagu se većim dijelom brzinski preselila u dvoranu. Već od prvih taktova bilo je očito da su dečki raspoloženi i više nego inače, što za svirku, to za dobru zafrkanciju koja je potrajala do kraja nastupa, a vjerujem da i nakon.

Foto: She Loves Pablo, credit: Filip Bušić

Pablovcima je teško naći manu jer su jednostavno iz nastupa u nastup sve bolji, a sudeći po posjećenosti njihovih koncerata, mislim da je sigurno za zaključiti da publika to i prepoznaje. Čuli smo izbor pjesama sa svih dosadašnjih albuma, od onih na koje svi masovno gubimo glas poput "Mother Of All"  i veselice "Rubber Band", do nešto mističnije "Summit", pa do "Burnin' My Soul" koja najprije osvaja svojim groovy ritmom da bi kasnije napravila zaokret u žestoku rasturačinu stvorenu za mosh pit. Veselim se  vidjeti da i posljednji album "Try Mandarin" više nema status "novog", nego su i te pjesme s  jednakim oduševljenjem dočekane kao i one starije koje su nam svima u uhu, pa smo tako svi skupa guštali u izvedbama istoimene "Try Mandarin" i "Next of Kin". Publika je uživala, prvi redovi su divljali kako i "priliči" ovakvoj svirci, a regularni dio je zatvoren već spomenutom "Mother of All".

Foto: Mosh publike, credit: Filip Bušić

Naravno da se bez bisa ne ide doma, tako da se dečki nisu ni trudili odlaziti i vračati se s pozornice, osim Jimija naravno, koji je definitivno jučer imao ulogu glavnog zabavljača. Ş njegovim povratkom najavljena je obrada Satana Panonskog i pjesme "Kad kletva hoće". Nakon nje, na pozornici se bendu pridružio i Nenad Gajić, rado viđen gost na Palovim koncertima s kojim su odsvirali "Over It All", a za sam kraj sačuvana je meni najdraža "Slo Diesel", u nešto usporenijoj varijanti nego originalno, pjesma zbog koje svaki put pomislim koliko ova zagrebačka ekipa zvuči svjetski. 
Sve u svemu, još jedna odlična Pablova svirka, onako kako samo oni to znaju. 

Foto: She Loves Pablo, credit: Filip Bušić

Marija Kancir
Marija Kancir

Music washes away from the soul the dust of everyday life.