Vije-sti

Seven That Spells sa nastupom u Tvornici kulture promovirati će novi album

Seven That Spells sa nastupom u Tvornici kulture promovirati će novi album

1620536_10152246830603537_2026004903_nU petak, 19.prosinca, Seven That Spells stiže u Tvornicu kulture gdje će po prvi put stupiti na pozornicu Velikog pogona, te predstaviti zagrebačkoj publici svoj novi album The Death And Resurrection Of Krautrock: IO .

Nazvati Seven That Spells najbolje čuvanom hrvatskom glazbenom tajnom bilo bi malo pretjerano jer bendu nikad nije bila namjera kriti se od domaće javnosti. Jednostavno oduvijek su stvarali glazbu za koju se pronalazio prostor u klubovima i festivalima doslovce diljem svijeta. Nastupi u Hrvatskoj i regiji bili su rijetki, ali pažljivo birani.

“Zamislite kad bi Frank Zappa i Sun Ra imali dijete koje se druži s Nelom Clineom i Thurstonom Mooreom” (chaindlk.com), “Inspirirajuća i bezgranično kreativna umjetnost” (Rock-A-Rolla), “Sveti zid buke koji može zaustaviti ratove i dignuti mrtve” (Terrascope), “Bog zna na čemu su” (Daredevil Magazine) samo su neki od epiteta i poredbi kojima su Seveni počašćeni nakon brojnih turneja i ukupno 11 izdanja objavljenih za nekoliko stranih labela. Pitchforkov urednik Joe Tangari svrstao je njihovu “Terminus Est” na 13. mjesto najdražih pjesama objavljenih od 2010. do 2014., ispred singlica bendova poput Arcade Fire, Savages i Vampire Weekend.

Među nastupe koje posebno izdvajaju spadaju 20dnevna japanska turneja iz 2008. godine te gostovanja na Roadburn i Duna Jam Festivalima. Zadnji dobar trač koji se prepričava je kad su članovi The Nationala tražili njihove vinile nakon što su ih gledali na SuperUho Festivalu u Šibeniku.

Svojevrsno zagrijavanje za Zagreb bend je odradio na dugačkoj europskoj turneji proteklih mjeseci. U Tvornici kulture 19. prosinca Seven That Spells će se predstaviti u posebnom izdanju u kojem se Niki Potočnjaku (gitara), Jeremyju Whiteu (bas, vokal) i Nikoli Babiću (bubnjar) pridružuje još jedan bubnjar.

Dan kasnije, 20. prosinca, njihov “agresivno – psihodeličan zid zvuka koji sudara polimetriju i povremene vikinške napjeve” protrest će temelje Doma Omladine Beograda.


Ulaznice

Ulaznice  za koncert u Tvornici u pretprodaji iznose 35 kn, a na dan koncerta 45 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
  • Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7

LINKOVI

www.7thatspells.com

https://www.facebook.com/STS777

https://seventhatspells.bandcamp.com/

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni