Vije-sti

Irena Žilić u Začaranoj Močvari!

Irena Žilić u Začaranoj Močvari!

U prvoj Začaranoj Močvari ove veljače nastupit će jedna od najcjenjenijih domaćih kantautorica, Irena Žilić!

Nakon što je 2012. započela svoj glazbeni put debitantskim EP-om "Days of Innocence", Irena se vrlo brzo istaknula brojnim nastupima i svojim upečatljivo sanjivim i besprijekornim vokalom, te pjesmama vrlo pamtljive i dreamy atmosfere. Uslijedio je LP "Travelling" (2014.) koji je uvršten među top 5. najznačajnijih albuma u posljednjih 30 godina u odabiru hrvatskog izdanja Rolling Stone magazina. 2017. objavljuje album "Haze" koji je prepoznat i među širom publikom, i koji osvaja nominaciju za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma alternativne i klupske glazbe. 

 

 

Posljednje izdanje, EP "Small Hours", Irena je objavila u ožujku prošle godine i slušateljima pokazuje drugačiji pristup stvaranju glazbe, aranžiranju pjesama, korištenje samplova i zarone u elektroniku, kao i nove suradnike. Uz dugogodišnjeg suradnika Marka Mrakovčića, ovoga puta kao snimatelja, na albumu je surađivala i s producentom Kristoferom Harrisom, poznatim po suradnji s Belle and SebastianGhostpoetBear's Den i brojnim drugima.

Irenu voli publika i struka, a svoje pjesme imala je priliku predstaviti i publici na koncertima po cijeloj Europi, kada je nastupala kao support bendu Morcheeba na najvažnijim pozornicama europskih metropola. Krajem prošle godine obradovala nas je i lijepa vijest da će Morcheeba obraditi njenu pjesmu "The Moon" i uvrstiti ju na svoj nadolazeći album. To je izniman uspjeh i ne možemo dočekati poslušati njihovu verziju ove pjesme.

U Začaranoj Močvari Irena će nastupiti uz pratnju benda i za nas je pripremila jednosatno putovanje u neke drugačije krajolike.

 

PETAK 05.02. • VRATA 19:30 • POČETAK 20:00 • UPAD 0 KN (POŽELJNE DONACIJE)
Preuzimanje besplatnih ulaznica kreće u srijedu, 3.2., u 10 sati putem Entria.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni