Koncerti

My Buddy Moose u KSET-u ispromovirali novi album

My Buddy Moose u KSET-u ispromovirali novi album

My Buddy Moose su sinoć u KSET-u promovirali svoj posljednji album „IV“, koji je ove godine zasluženo pokupio mnogo hvalospjeva kritike. Uz „Shine! Shine! Shine!“ i „Wonderful Feeling of Emptiness“, „IV“ je ponovno album na kojem teško da ćete naći neku slabu kariku, od prve do posljednje pjesme sve odlično klapa.

Ovi riječki rockeri na pozornicu su kročili nešto sitno nakon deset sati. Nije bilo predgrupe ni nekog posebnog zagrijavanja publike, ali to nije bilo ni potrebno jer su svi pridošli stvarno samo željeli čuti My Buddy Moose. Koncert su otvorili s „Wilderness Years“ koja je ujedno i prva pjesma s posljednjeg albuma i dalje nastavili s „Terrible Place“. Uslijedila je i „My People“ koja je rasplesala nekolicinu u prvim redovima.

Međutim, od samog početka nešto je nedostajalo u atmosferi, a da ne govorim o zvuku koji je bilo vrlo loš. Većina pjevanih dijelova se uopće nije razumjela. Tko god da je bio zadužen za razglas zeznuo je bend što je velika šteta jer My Buddy Moose imaju odlične albume, ali su najbolji ipak uživo, u interakciji s publikom. Daleko je ovo sinoć bilo od onog koncerta početkom ljeta u Tvornici ili nekih prijašnjih njihovih koncerata, ali nije sve ni tako crno. Pjesme su pokupile ovacije, a i ljudi su se zabavili. Tako je to kad voliš bend, znaš im pjesme i onda je dovoljno malo da budeš sretan.

Na koncertu su kao gosti nastupili i Dalibor Pavičić (The Bambi Molesters) koji im je producirao prvi album, Chris Eckman koji im je bio producent na odličnom „Shine! Shine! Shine!“ i Ivana Smolović iz Beograda koju smo na „IV“ imali prilike čuti na pjesmi „Waiting“, a sinoć je s njima otpjevala i prekrasnu „Tonight“.

„After the Feeling is Gone“ i „Fucking Boring“ su koncertno druženje privodile kraju, a bend je na bisu odsvirao još tri pjesme među kojima i meni vrlo dragu „Finally“. Sve u svemu bio je ovo jedan solidan koncert koji je mogao biti bolji, ali to „bolje“ ćemo ostaviti za neko sljedeće druženje.