Koncerti

Torpediranje uz legende punka - Poison Idea

Torpediranje uz legende punka - Poison Idea

Ako itko misli da punk koncerti nisu kvalitetni, u svakom je slučaju trebao biti jučer u AKC Attacku gdje je Torpedo Syndicate ugostio Sick Crap, Pasmaters, Kurve i Poison Idea. Šesto po redu torpediranje je prošlo, rekla bih, energičnije od svih prethodnih. Kao i uvijek, organizacija je bila na toj razini da čak nije ni dolazilo do velikih odstupanja što se tiče satnice, a nije ni bilo poteškoća koje bi usporile tijek koncerta.

Ovaj put zadatak otvaranja večeri pripao je dečkima iz Pule, Sick Crapu. Kako sami sebe nazivaju, hardcore punk omladinci svirku su započeli na najenergičniji i rekla bih najdivljiji način na koji je to moglo biti izvedeno. Nastupali su pred poprilično punim Attackom što je u svakom slučaju bilo ohrabrenje te se nije onaj poznati scenarij da prvi bend rijetko tko dođe podržati. Započeli s pjesmama "Surf Skate", "I wanna fuck" i "Fuck authority", a okupljeni ispred pozornice nisu stajali. Attack se punio, a Sick Crap je nastavio s "Wasted Kids", "No more" i "Ne!" te je već na polovici koncerta bilo jasno da će ovo biti jedna odlična punk večer jer je publika bila raspoložena, a od samog zagrijavanja se atmosfera nije smirivala. Svoj termin na pozornici su priveli kraju s "Crowd surfing", "Life on a credit" i "Azione" te prepustili pozornicu svojim ipak već iskusnijim sugrađanima.

Drugi ove večeri su bili već navedeni iskusniji Puležani Pasmaters. U već zagrijanu atmosferu Attacka dodali su svojeg čara i još više kaosa. Nazivaju se hardcore punk veteranima, a započeli su svirku s "Hardcore" i "Trio". Energični Puležani su dali sve od sebe da publika ostane zagrijana, a u tome su s lakoćom uspijevali. Nastavili su s pjesmama "Crkva", "Kaos" i "Mali svijet" te su samo potvrdili ono što je Sick Crap započeo i pokazali kako se svira hardcore punk izvan granica našeg glavnog grada. Definitivno nisu razočarali ni u jednom pogledu, a publika im je zahvalila uzvicima, pljeskom i nezaustavljivim pogom. S publikom su se oprostili svirajući "Euforiu" i "Koji kurac?", a pozornicu su ostavili zagrebačkim snagama.

Treći su na pozornicu stupili dečki iz zagrebačkih Kurvi. Kurve su samo nastavile ovaj tok kaosa i nereda koji je tada vladao Attackom. Uz svoje pjesme kao što su "Trgaj stranice", "Duh u boci", "Sretni dani", "Ravno u srce" i "Olovo", održali su atmosferu koja se više nije mogla smiriti. Odmah na početku su najavili da nažalost na ovoj svirci neće biti novih pjesama i da će svirati samo već one poznate, ali da se radi na tome da se nađe i nešto novog. Predstavili su i novog člana benda, s obzirom na to da su nedavno ostali bez bubnjara, no unatoč tome su zvučali poprilično ujednačeno, a još su se i požalili da su jedva i ovo uspjeli navježbati. Odsvirali su još pjesme "Brodovi", "Svi u napad", "Mi budućnost" i "Od sutra", a "Sviraj pank" su čak morali dvaput odsvirati, s obzirom na to da na kraju njihovog vremena publika jednostavno nije puštala da odu s pozornice.

U zagrijanu atmosferu su došli i lijepo dočekani Ameri Poison Idea. Osobno mišljenje je da nisu mogli dobiti bolju atmosferu, popunjenost kluba, aktivnost i općenito bolji doček od onog koji ih je dočekao u Attacku. Ovi punk veterani su otvorili koncert s "Romantic Self Destruction", a nastavili s "Cold Comfort", "Punish me" i "Just to get away". Publika nije davala nikakve znakove umora, baš suprotno, pogo, pjevanje, uzvici i općenita aktivnost se samo povećavala kako je bend nastavljao s koncertom. Bend se u više navrata zahvaljivao publici na takvoj atmosferi i sudjelovali u njoj s pjesmama "Made to be broken", "Crippled Angel",  "The Temple", "Out of the picture" i "Plastic bomb". Čak ni na kraju koncerta se klub nije ni malo ispraznio, a zatvaranje svirke je prošlo u ritmovima pjesama "BOG" i "Hangover Heart Attack", te su time pozdravili publiku i najavili da ćemo se opet, nadaju se, uskoro vidjeti

Ova subota u Attacku je bila sve što punk koncert treba biti, odlična svirka u odličnoj organizaciji. Sve pohvale organizatorima, nadamo se da će sljedeće Torpediranje biti još bolje, s obzirom na to da je svako bolje od onog prethodnog.