Vije-sti

Warner Bros. Pictures će objaviti filmsku verziju aktualnog albuma Brucea Springsteena,

Warner Bros. Pictures će objaviti filmsku verziju aktualnog albuma Brucea Springsteena,

Dugogodišnji suradnik Thom Zimny potpisuje režiju, zajedno sa Springsteenom, kojem je ovo redateljski debi.

Toby Emmerich, predsjednik Warner Bros. Pictures Group je najavio da će film premijerno biti prikazan na filmskom festivalu u Torontu (TIFF), a nakon toga, na jesen planirana je kino distribucija. Album "Western Stars" predstavlja odmak od karakterističnog Springsteenovskog zvuka, odlazak u drugačiji žanr, inspiriran pop glazbom 50. i 60. godina.

Teme pretočene u pjesme tiču se ljubavi, gubitka, neumoljivog protoka vremena, što se uklapa u dokumentarnu filmsku priču koja evocira uspomene s američkog zapada, kako mitske tako i stvarne, kroz arhivske snimke koji se preklapaju s naratorovom (Springsteen) koji govori o inspiraciji za album Western Stars.

Film "Western Stars" pruža jedinstvenu priliku fanovima da 13 pjesama s istoimenog albuma čuju uz podršku benda i čitavog orkestra, pod krovom katedrale, preuređene stogodišnje staje, u vlasništvu Bossa. Povodom izlaska filma "Western Stars", Emmerich je izjavio: "Bruce spada u red izuzetnih umjetnika koji su svojim talentom popločali put drugima. Albumom "Western Stars" on nas je ponovno pokrenuo, poveo nas na emotivno, introspektivno kinematografsko putovanje, koje osvrtom u prošlost gleda ka budućnosti. Kao jedan od njegovih mnogobrojnih fanova već 40 godina, ne mogu biti sretniji što s njima (Bruceom i Thomom) putujem ovim vlakom”.

Devetnaesti studijski albuma Brucea Springsteena postigao je svjetski uspjeh. Dostigao je prvo mjesto iTunes liste na svakom kontinentu, dobio je sjajne kritike, između ostalih proglašen je remek djelom. Springsteen i Zimny surađivali su i u prošlosti; na dokumentarcu "The Promise: The Making Of Darkness on the Edge Of Town", kao i na Tony nagrađenom filmu "Springsteen On Broadway" (Netflix), koji je Zimny režirao. "Western Stars" je napisao i izvodi Bruce Springsteen, sa specijalnom gošćom - Patti Scialfa.

Thom Zimny, Jon Landau, Barbara Carr i George Davis su producenti filma, dok je izvršni producent i kompozitor fimske glazbe, Bruce Springsteen.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni