Vije-sti

Večer west coast punk nervoze uz Useless Eaters (SAD) i Eku Buba

Večer west coast punk nervoze uz Useless Eaters (SAD) i Eku Buba

U četvrtak, 24.09., s početkom u 22 sata, u Močvari će se održati koncert američkog benda Useless Eaters, te domaćih snaga Eke Buba. Cijena ulaznice je 35 kn na ulazu u klub.

Useless Eaters (SAD)

Po teoretičarima i praktičarima depopulacije, beskorisni žderači su onaj segment stanovištva koji samo troši resurse, ne sudjelujući u bogaćenju vladajuće elite - egzistencijalni balast čijim uklanjanjem će na Zemlji nastupiti blagostanje za odabrane. Seth Sutton, glavni, a u početku i jedini lik Useless Eatersa čini se kao tipičan primjerak te sorte. Crnac koji svira punk i brije okolo okružen sličnim besprizornim tipovima - taj se sigurno od poštenog rada nije puno kruha najeo u životu! Glazbom se počinje baviti u rodnom Memphisu, gdje ga pod svoje uzima pokojni propovjednik punk perverzije Jay Reatard, te slijedeći njegov primjer Seth izdaje brdo odlično ocijenjenih lo-fi punk izdanja na kojima sam svira sve instrumente.

Prije koju godinu seli u San Francisco, gdje okuplja full-time band i novi album "Bleeding Moon" izdaje za Castle Face Records, etiketu koju vodi John Dwyer iz psihodeličnih punk legendi Thee Oh Sees. Makar snimljen u profesionalnijim uvjetima, album ne žrtvuje postulate postavljene u ranoj fazi banda - opasni i rastrzani '77 art-punk na liniji Devo - Urinals - Swell Maps, u kojem se ispod sikćućih vokala, gitara koje režu kao zahrđali žileti i ritam sekcije koja škrguće kao zahrđali bicikl kriju inovativne i pamtljive ode propasti Amerike.

Inače, Setha smo već mogli vidjeti prošle godine u Močvari, kao bubnjara kolega s Castle Facea, grupe Pow!, a Pow! je i zvuk koji će odjekivati Močvarom 24.9, kada posjetiteljima koncerta od nervozne ekstaze počnu spontano eksplodiravati glave.

Eke Buba (Ferenščica)

Umjesto da obijaju kioske i ciglama gađaju tramvaje koji ionako rijetko prolaze njihovim zaboravljenim kvartom, ova trojica klipana odlučili su se posvetiti rock'n'rollu. Nabrundani nakon dvije europske turneje, dolaze nam pokazati nove finte koje su naučili daleko od kuće.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni