Vije-sti

Vatra objavila spot za pjesmu

Vatra objavila spot za pjesmu "Kraj"

Žene su apsolutno zaslužne za gotovo svaki segment Vatrinog aktualnog singla - jedna je pisala glazbu i tekst, a druga je okom kamere dala svoju viziju pjesme o kraju, odnosno početku.

Autorica glazbe i teksta po prvi puta je klavijaturistica Vatre Irena Celio-Cega. Videospot je režirala Mare Milin, dok je za montažu zaslužna Maida Srabović. Asistent režije je Milan Krkač, šminkala Nikolina Gega.

Ovo nije prva suradnje benda s fotografkinjom koja se već dokazala u režiji videospotova za domaće glazbenike.

U videu se pojavljuju brojna zanimljiva lica; neka poznata, poput dizajnera Roberta Severa i Slobodana Veličkog, modela Zvončice Vučković, kiparice Vlatke Škoro, druga nepoznata javnosti, ali svako s pričom i svako posebno na svoj način, u kojima se očitava sva divota ljudske različitosti.

Poseban su začin dali plesači tanga, bračni par Sara Grdan i Ivan Terrazas i mažoretkinje iz zagrebačkog Doma za starije osobe Maksimir, a svojom majstorskim okom, redateljica Mare Milin zabilježila je one fragmente ljudskih odnosa koji su kratki kao dah, često neprimjetni, ali život znače, koji plešu na rubu između sna i jave, istovremeno prelijevajući dvije stvarnosti u jednu priču. "Kraj" je pjesma o početku, onom koji priželjkujemo, o kojem sanjamo i koji budi nadu.

"Kraj" je treći singl kojim Vatra najavljuje izlazak novog studijskog albuma. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni