Vije-sti

Slow Motion Suicide akustično u Rockmarku

Slow Motion Suicide akustično u Rockmarku

Prvi utorak u ožujku u sklopu Akustike će biti u znaku skupine Slow Motion Suicide, koja će 7.3 po prvi put nastupiti u glazbenoj knjižari Rockmark.

Ova zagrebačka skupina svoju glazbenu priču započinje 2014. godine, u sastavu kojeg čine Nikša Lovrinić (vokal), Marko Kostić (gitara), Ana Kovač (bas) i Igor Kruc (bubnjevi). Ideja za naziv skupine dolazi iz idioma svega lijepog i ružnog što nas polako ubija, a ne smeta nam - poput junk-fooda nakon mamurluka, cigarete poslije seksa, grižnje savjesti ili lijenosti u nedjeljno popodne…


Bend je nastao iz potrebe da se naelektriziraju akustične pjesme koje su nekoliko godina čekale da zažive u obliku koji zaslužuju - na albumu prvijencu “Slow Motion Suicide”, objavljenom krajem prošle godine, s kojeg je s pratećim videospotom predstavljen i singl “Castaway”. Produkcijom prvijenca bavio se pjevač i autor Nikša Lovrinić, za miks je bio zadužen Igor Rogović u San Franciscu, dok je mastering radila Emily Lazar iz New Yorka, a album je moguće preslušati na njihovoj Bandcamp stranici.

Slow Motion Suicide će ovom prilikom po prvi put nastupiti u sklopu programa Akustike, a to će im ujedno biti i prva svirka u Zagrebu nakon elektriziranog i zamijećenog nastupa u Tvornici kulture, početkom veljače. U sklopu svog akusticiranja publici će u akustičnom izdanju predstaviti pjesme s debi-albuma, u izvornom obliku, kako su i nastajale godinama.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni