Vije-sti

Mi Vida po prvi put gosti Akustike u Rockmarku

Mi Vida po prvi put gosti Akustike u Rockmarku

Posljednji utorak u listopadu bit će u znaku akusticiranja uz skupinu Mi Vida, koja će 29.10. po prvi put nastupiti na malenoj pozornici zagrebačke glazbene knjižare Rockmark!

Mi smo sentimentalni, britki, direktni i volimo kad se uz nas mrdaju glave i bokovi ili kada nas samo predano slušate. Zato jedva čekamo ostaviti svoj zvučni otisak u divnom toplom ambijentu Rockmarka i Akustike! - riječi su kojima Vida Manestar, idejna začetnica ove priče najavljuje ovo akusticiranje.

Iza imena Mi Vida krije se dvoje iskusnih glazbenika kojima pozornica nije nimalo strana - Vida Manestar, glazbenica i prateća vokalistica skupine Elemental te Stanislav Kovačić, jedan od najsvestranijih čelista ove regije.

Svoju zajedničku priču započeli su spontano, a kako i sami otkrivaju, spojila ih je ulica - upravo je tamo Vida zapazila Stanka tražeći suradnika za kreiranje autorske glazbe. U svega nekoliko mjeseci stvorili su niz autorskih pjesama, a kao prvi singl sredinom svibnja 2018. godine predstavljena je pjesma "Probaj me uzeti", nakon čega je uslijedio također zamijećeni singl "Ispod mesa".

Kako i sami otkrivaju, imaju spremno dovoljno autorskih pjesama za objavu albuma prvijenca, na kojem će predstaviti interesantan spoj ukulelea i violončela s elementima pop i trip-hop žanrova, podcrtano melankolijom Vidinog vokala. Upravo će i veliki dio novog materijala publici predstaviti na svom akusticiranju.

Akustika uz Mi Vida u Rockmarku će se održati u utorak, 29. listopada, s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan. Vidimo se u Berislavićevoj 13!

 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni