Vije-sti

Doza indie rocka u zabočkom Regeneratoru

Doza indie rocka u zabočkom Regeneratoru

Krajnje je vrijeme da Zagorje dobije svoju dozu nezavisnog rocka, a upravo iz tog razloga 4. svibnja u ZCUK Regenerator stižu dva sjajna američka benda, Ratboysi iz Chicaga i Wild Pink iz New Yorka te jedan sjajan hrvatski bend, (The) Lesser Men iz Zagreba.

Lokalno stanovništvo je Ratboyse već imalo priliku gledati 2016., kad su u zagrebačkom Attacku nastupali s emo prvacima i sugrađanima Dowsing. Ukratko, Ratboysi svoju glazbu opisuju pojmom post-country, a mi ćemo ih opisati kao kombinaciju Juliane Hatfield, Liz Phair i Lemonheadsa uz dašak Wilca – dakle, college rock iz devedesetih s čujnim utjecajem folka i americane.
Ratboysi su 2015. debitirali izvrsnim albumom „AOID“, objavljenim za Topshelf Records, koji je također objavio i njihov prošlogodišnji drugi LP, „GN“ te ovogodišnji EP „GL“. Glazbeni mediji ih jako hvale, a čak je i srednjostrujaški Rolling Stone njihov „GN“ uvrstio u popis 15 najboljih prošlogodišnjih albuma koje niste čuli. Kako god bilo, radi se o jednom od trenutno najzanimljivijih američkih indie rock bendova i zaista nije mudro propustiti priliku da ih se (opet) uživo pogleda u našim krajevima.

S njima će na turneju poći i njujorški Wild Pink, trojac koji je glazbeno na razmeđi američkog mid-fi indie rocka ala Death Cab For Cutie i American Analog Set te slowcorea devedesetih. Prošlogodišnji LP, „Wild Pink“ je pobrao prilično dobre kritike, čak i od pomalo strogog Pitchforka, tako je da očito da se ovdje radi o nečemu posebnom.

Večer će otvoriti dragi zagrebački gosti, (The) Lesser Men, njegovatelji tradicije nezavisnog rocka devedesetih i vlasnici dvaju odličnih albuma, prvijenca „Vacation Freeze“, objavljenom za Noisy Night te „Bedrooms“, prošlogodišnjeg glazbenog dragulja objavljenom od strane Geenger Recordsa.

Koncert će početi oko 21 sat, a za kartu će biti potrebno na ulazu izdvojiti popularnih 20 kuna.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni