Vije-sti

Metal atrakcija Batushka i Belphegor u klubu Boogaloo

Metal atrakcija Batushka i Belphegor u klubu Boogaloo

Nakon nezaboravnog nastupa poljske metal atrakcije Batushka prije četiri godine u prepunom zagrebačkom Boogaloo, se Batushka vraća na „mjesto zločina“ sa svojom novom crnom liturgijom, u četvrtak 02.12.2021., a sa sobom dovodi još četiri metal benda, Belphegor, Diabolical, Almost Dead i Impalation.

Batushka najavljuje poseban spektakl koji će se sastojati od njihovih starih materijala, a najavljuju i dio novog materijala. Također najavljuju prodaju posebnog izdanja koje će se prodavati samo tijekom ove turneje i neće biti dostupno na digitalnoj distribuciji niti će kasnije biti reizdan.

Samo tjedan dana prije početka turneje, našoj metal publici dobro poznati austrijski black/death metalci Belphegor će premijerno predstaviti svoj novi album koji će objaviti poznata metal izdavačka kuća „Nuclear Blast“, tako će svi koji posjete ovu turneju biti prvi koji će uživo čuti njihovo novo remek djelo. Od 1993. godine Belphegor isporučuju svoj osebujan dijabolički metal, a jedan za drugim, su ih njihovi albumi doveli do samog vrha black/death metal scene. Tekstovi benda neumorno istražuju najmračnije teme, demonologiju, čarobnjaštvo kao i samog vraga.

Neposredno prije ova dva headlinera na pozornicu će izaći još jedan veteranski bend, švedski Diabolical koji nakon četvrt stoljeća oživljavaju poseban set, u sklopu proslave svoje 25 godišnjice. Netom prije turneje Diabolical će objaviti novi materijal u obliku posebnog jubilarnog EP-a, što će biti njihov prvi materijal objavljen od hvaljenog albuma “Eclipse” iz 2019. Često opisivani kao "zacrnjeni death metal", Diabolical donose posebno iskustvo uživo i prikaz glazbenog umijeća kakvo ima vrlo malo suvremenih metal bendova.
Kao uvod u ovaj metal spektakl će nastupiti američki Almoust Dead i švedski Ipalement.
 
Početak koncerta najavljen je za 18:00 sati a cijena ulaznice u preprodaji iznosi: akcijska cijena do ponedjeljka 04.10.2021. će iznositi 180 kn, od 05.10.2021. će ulaznice koštati 200 kn, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 220 kn.
Pretprodajna mjesta: Rockmark - Ul. Hrvatske bratske zajednice 4, Dirty Old Shop – Tratinska 18, Entrio.hr, Eventim.hr
Ulaznice po akcijskoj cijeni samo preko Entrio.h i Eventim.hr
 
Covid 19 mjere će biti usuglašene s trenutnim mjerama u periodu kada će se koncert održati.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni