Vije-sti

Sillycons pobjednici Ri Rock Festivala

Sillycons pobjednici Ri Rock Festivala

Udruga Ri Rock održala je ovaj vikend središnji dio 37. Ri Rock Festivala i ono najbitnije izabrala tri pobjednička benda uz pomoć stručnog žirija i publike. Tako su prvo mjesto i titulu pobjednika festivala osvojili izvrsni rockeri Sillycons, drugo mjesto instrumentalni sastav Silk Milk, a treće, mladi progresivni metalci, Neglected.

Žiri sastavljen od predstavnika zlatnih sponzora festivala, Euro Unit Group, Gospodina T -  bubnjara benda One Piece Puzzle i članova Udruge Ri Rock odradio je težak posao odabira tri benda  od svih prijavljenih, a ni malo im nije pomogla situacija da je svaki bend koji je stao na binu ove večeri bio izuzetno dobar. Uz pobjednike festivala nastupili su i bendovi:   Ričke, Exa, Speedclaw, P.A.N.K., Epicentar, Tvoja Stara, Rašpa, Drunken Monkeys i The Bills, a gosti, Šank i Fakofbolan, dodatno su podigli atmosferu središnjeg dijela festivala i zabavili brojnu publiku.

12. prosinca 2015. Finalna večer uz najbolje od najboljih

Pobjednički bendovi osvojili su vrijedne nagrade među kojima su nagrade zlatnih sponzora, Euro Unit Group, gitare i pojačala, snimanje EP albuma u Studiu Veles ,srebrnih sponzora festival, savjetovanja unutar benda Udruge Ri Rock i profesionalnog psihologa SOS Telefona, poklon bonovi od 500kn, koncert izvan Rijeke, bonovi za tetoviranje by Tattoo Expo i studio Freya, ali možda najbitnija je 100 radnih sati u studiju GIS u vrijednosti od 10 000kn. Jedna od nagrada pobjednicima je i završna večer 37. Ri Rock Festivala gdje će ova tri pobjednička benda nastupiti s punim repertuarom kao predgrupa legendarnom zagrebačkom bendu Seven That  Spells u subotu 12.12.2015. s početkom u 21h.

No kako bi i finalna večer festivala ostala u natjecateljskom duhu Udruga Ri Rock u suradnji s Novim Listom proglasit će pobjednike izabrane od strane publike i dodijeliti nagradu u obliku posebnog priznanja Rifa, magazina urbane kulture Novog lista.

Ulaznice

Ulaznice za zatvaranje festivala po cijeni od 35kn moći će se nabaviti na ulazu u Palachu ili u pretprodaji na prvom i drugom danu Rijeka Tattoo Expo konvencije koja se održava na prostoru bivšeg Bernardija na Školjiću od 11. do 13.12.2015. Također je bitno navesti da će se na festival i Rijeka Tattoo Expo konvenciji  i dalje naći prvi Riječki Alternativni Kalendar od kojeg novci od prodaje idu SOS telefonu – Rijeka za borbu protiv nasilja.  

Udruga Ri Rock izuzetno je zadovoljna ovogodišnjim natjecateljskim dijelom festivala, pobjednicima, odazivom publike i radosno iščekuje posljednji slavljenički dan 37. Ri Rock Festivala na koji poziva sve poklonike alternativne glazbe da im se pridruže i uz bendova Sillycons, Silk Milk, Neglected te goste Seven That Spells zatvore festival.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni