Vije-sti

Nikad raskošniji krčki Prvomajski Inkubator

Nikad raskošniji krčki Prvomajski Inkubator

I ove godine za praznik rada, svestrana krčka udruga Kreativni Krk organizira festival za sve uzraste i donosi zanimljiv kulturni sadržaj, a glazbeni program predvodi riječki Jonathan. Prošlogodišnja tema festivala bila je posvećena položaju žena u društvu i na tržištu rada, dok je ove godine usmjerena na "Propast industrije."

Ovogodišnja tematska izložba fotografija "Urbane ruševine" doživjela je neviđeni međunarodni odaziv. Stručni žiri u sastavu Bruna Justinić, Lucija Štefančić, Mario Depicolzuane, Igor Gržetić odabrali su najbolje od preko tisuću autora iz više od 30 zemalja, a djela će biti izložena u galeriji Decumanus u Krku, od 6. – 19. svibnja.

Headliner glazbenog dana, koji se održava 7. svibnja na plaži Plav u Krku je sve popularnija riječka grupa Jonathan, a uz njih, nastupaju i njihovi sugrađani i kolege Mlat i The Black Room, te lokalni krčki bend Drunken Monkeys.

Uz spomenute događaje, prvog svibnja Kreativni Krk svojim sugrađanima čestita Praznik rada u obliku tradicionalne ribarske fešte Prvomajski Šušur na Ribarskom mulu , gdje će od 11 sati ujutro dijeliti frigane ribice. Za pravu ribarsku feštu zadužena je otočka grupa Insula

Tjedan dana prije "Šušura", 29. travnja, održat će se i "Warm up party" na plaži Plav, gdje nastupaju riječka grupa Silk Milk, krčki Buco i Kalašnjikovi i  riječki DJ Smeđi Šećer.

U suradnji s riječkom udrugom Filmaktiv, koji provode svoj program "Otoci",  održat će se produkcijske radionice gdje će polaznici dobiti osnovna znanja i vještine potrebna za izradu kratkog dokumentarnog, namjenskog ili eksperimentalnog videa, od ideje do realizacije. Četverodnevne radionice održavat će se u periodu od 6. – 9. svibnja u maloj vijećnici u gradu Krku.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni