Vije-sti

Repetitor objavio novi album -

Repetitor objavio novi album - "Gde ćeš?"

Slovenska nezavisna izdavačka kuća Moonlee Records predstavlja novi album srpske garažne-postpunk-noise-rock skupine Repetitor - ''Gde ćeš'', koji je objavljen danas, 18. listopada, u CD, LP i digitalnom formatu. A oni koji se pitaju gdje će moći vidjeti trojac iz Repetitora, neka se slobodno zalete na neki od koncerata koje će ekipa uskoro održati u Ljubljani, Rijeci, Zagrebu, Sarajevu, Beogradu, Češkoj, Slovačkoj, Nizozemskoj...

Svoj treći album su beogradski Repetitor najavili već krajem prošle godine sa udarnim singlom "Beskraj".  Već tada je bilo očito da se trojka ni na novom albumu ne odmiče od zacrtanog puta. Njihovo najjače oružje su koncerti i s time u vidu su se bacili i na osam novih pjesama, koje su snimili praktički iz prve – Repetitor ne zna drugačije nego krenuti na sve ili ništa.

To daje cijelom albumu iskonski naboj i garažni miris. Napada nas zvučni zid visokog napona, rafali bijesa, straha, nasilja, bola i frustracije. Na jednoj strani podivljani Boris Vlastelica psihotično reže žile na gitari i isjeckane akorde pretvara u orkanske, teške rifove. Na drugoj strani je razigrana i poskočna Ana-Marija Cupin, koja slivena sa basom kuha postpunkovski balzam. Sve skupa povezuje Milena Milutinović, neukrotljiva životinja za bubnjevima, koja mlati kao da je sudnji dan. U bučnom rasponu gitarskog rocka čuju se The Stooges, Nirvana, Sonic Youth, Dead Moon, Suicide, Bikini Kill, Swans i još nekolicina, ali opet Repetitor su toliko jedinstveni, da to mogu biti samo oni i nitko drugi. Zajedno sa Savages, Metz, Thee Oh Sess, Girl Band, Future of the Left, A Place To Bury Strangers, Fat White Family jure po transverzali opasnijih rock bendova ovog trenutka.
 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni