Specijal

Osmica: Najveći domaći hitovi koji stižu na 14. INmusic festival

Osmica: Najveći domaći hitovi koji stižu na 14. INmusic festival

Ususret 14. izdanju INmusic festivala, izabrali smo osam najvećih hitova domaćih izvođača koje s velikim nestrpljenjem čekamo čuti uživo na zagrebačkom Jarunu.

8. Tus Nua - “Geysir”

Debitantski album “Horizon” odveo ih je i izvan regije. Tus Nua kvalitetan je bend, zanimljiv post-rock moment koji ima vrlo zaraznu energiju uživo.

 

7. Billie Joan - “Barren Land”

Ova simpatična kantautorica vrlo se lako i brzo uživi u glazbu, izgubi u atmosferi te uživa u emociji vlastitog djela. Ako se dosad niste susreli s njenim radom, ovo je savršena prilika da je upoznate.

 

6. Gentleman - “Crossing for Wildlife”

Nastup Nicka Cavea na prošlogodišnjem izdanju festivala pamtit će se, pa, vjerojatno zauvijek. Ove godine za sličan glazbeni izričaj bit će zaslužan Gentleman na kojeg biste obavezno trebali baciti oko.

 

5. Edi East Trance Blues - “Puž Blues”

Istarska brija uvijek pali. Oni su u svom filmu, ali zabava je uvijek dobra i osjećaj domaći.

 

4. Bang Bang - “Imam”

Najveći hit grupe Bang Bang zaraznog refrena i čvrste energije. Kad Lara stane na binu, inozemni headlineri bi se ozbiljno mogli zabrinuti. Radi se o jednoj izuzetno snažnoj personi na čelnom mjestu benda, s jasnim stavom i neodoljivom energijom.

 

3. Mangroove - "Sanjala sam ljubav"

Romantičnoj i sanjivoj atmosferi Mangroovea uz specifičnu toplinu vokala Željke Veverec uistinu je teško odoljeti. Feelgood pjesma koja tjera na lagani ples, zaigrana i poletna, pun je pogodak.

 

2. Kojoti - “Trese, lupa, udara”

Legendarni hit Kojota zasigurno će užariti atmosferu INmusic festivala. Veliki povratnici na domaću glazbenu scenu jedno su od najiščekivanijih domaćih festivalskih imena koji će zasigurno namamiti osmijehe na lica svojih vjernih obožavatelja.

 

1. Kandžija i Gole žene - “Seljak”

Teško je odlučiti koju pjesmu iz opusa Kandžije i Golih žena iščekujemo s najviše nestrpljenja. No, ovaj smo se put odlučili za njihov najnoviji singl koji ne silazi s naše aktualne playliste. U žestok i energičan nastup ne sumnjamo, ispred pozornice očekujemo i šokirane Engleze kako s pozitivnim čuđenjem promatraju domaće ludilo na slavonski način.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni